Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Με παγετό και το πρωί της Παρασκευής στο Θερμαϊκό

Παγετός, αναμένεται να σημειωθεί και το πρωί της Παρασκευής σε όλες τις περιοχές του Θερμαϊκού, με το θερμόμετρο να πέφτει και στους -4 βαθμούς, αν και η θερμοκρασία θα ανέβει στη διάρκεια της ημέρας για να φτάσει στους +9 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν στη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. Πιθανότητα λίγων μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει για τα βορειοδυτικά, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία. Παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρός. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στην Κεντρική Ελλάδα από -6 έως 10, στην Ήπειρο -2 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -2 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 2 έως 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά στα Βόρεια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα νότια τμήματα και έως 6 με 7 μποφόρ στα βόρεια τμήματα.
Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.
Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς.

Πολικές θερμοκρασίες την Πέμπτη
Παγετός σημειώθηκες τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, ωστόσο στη Μακεδονία και στην Ήπειρο η θερμοκρασία έπεσε και πάλι σε "πολικά" επίπεδα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σε μη ορεινές περιοχές σημειώθηκαν στη Φλώρινα (-18.8C), στο Λαγκαδά (-17.4C), στην Πτολεμαΐδα (-17.3C), στα Γρεβενά (-16.9C), στην Άρδασσα (-16.7C), στο Εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας (-18.2C), στη Μαυροπηγή Κοζάνης (-15.4C), στο Νευροκόπι (-14.5C), στη Μαυροπηγή Κοζάνης (-14.2C), στη Βέροια (-13.9C), στην Καστοριά (-12.7C), στηο Βελβεντό Κοζάνης και στις Σέρρες (-12.6C) και στο Αμύνταιο (-12.2 C).                                                                                 
Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες

Η εξέλιξη του καιρού για τι επόμενες ημέρες όπως παρουσιάζεται από το meteo.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.