Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Εθνικό Κολυμβητήριο: Χωρίς άδεια και σε ... ξένο οικόπεδο!!

Χωρίς οικοδομική άδεια και μάλιστα σε … ξένο οικόπεδο, λειτουργεί το Εθνικό Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο  υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά αναφορικά με τα κολυμβητήρια της πόλης και το γεγονός πως η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς κλειστές πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλεριάδης, το Εθνικό Κολυμβητήριο «είναι κατασκευασμένο χωρίς οικοδομική άδεια, σε οικόπεδο που ανήκει στο Α.Π.Θ., για το οποίο ουδέποτε ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης του στη Γ.Γ.Α. ούτε κατά κυριότητα ούτε κατά χρήση».
Ακόμη, στο σκέλος της ερώτησης που αφορούσε στην πορεία των εργασιών στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, ο Υφυπουργός σημειώνει πως είναι προς διερεύνηση η ύπαρξη υδάτων στους μηχανοδιαδρόμους του κολυμβητήριου και λέει πως η εργολαβία θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου τρέχοντος έτους.

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Φωκάς τονίζει τα εξής: «Νομίζω πως η λέξη ¨ντροπή¨ είναι μικρή για να περιγράψει την κατάντια όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί αθλητισμού τις τελευταίες δεκαετίες. Η ομολογία πως το Εθνικό λειτουργεί χωρίς άδεια εδώ και 40 χρόνια αλλά και χωρίς να ανήκει κατ’ ουσία στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι αποκαλυπτική της σήψης και της παρακμής που οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν για αυτό το αίσχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.