Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Στάση εργασίας σήμερα στους Δήμους όλης της χώρας

Κλειστός θα παραμείνει ο δήμος Θερμαϊκού όπως και οι άλλοι Δήμοι όλης της χώρας λόγω της πανελλαδικής στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την κινητοποίηση προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών θα μεταβεί και στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στα αιτήματα της Ομοσπονδίας περιλαμβάνονται η καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους δημοτικούς υπαλλήλους από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοτικών Υπαλλήλων, λήψη προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εργατικών ατυχημάτων, νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση καταβολής δεδουλευμένων των συμβασιούχων που εμπίπτουν σε πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Πράξη 105/2016), καθώς και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ειδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για το μόνιμο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.