Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Θερμαϊκός: Θα βελτιωθεί άραγε ο δημοτικός ηλεκτροφωτισμός;

Τη μείωση των δημοτικών τελών στο δήμο Θερμαϊκού, σε σημαντικό ποσοστό αυτών που ισχύουν σήμερα, από την ώρα που θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων με την αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες LED, ζήτησε στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, προβλέπεται ότι θα αντικατασταθεί το 80% περίπου των λαμπτήρων που υπάρχουν στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου Θερμαϊκού με αντίστοιχα φωτιστικά και λαμπτήρες LED πράσινης τεχνολογίας, που παρέχουν ποιοτικά αναβαθμισμένο φωτιστικό αποτέλεσμα, για την εξυπηρέτηση της εύρυθμης λειτουργίας φωτισμού του δήμου Θερμαϊκού.
Το κόστος για την προμήθεια 15.000 περίπου σωμάτων και λαμπτήρων με LED, προϋπολογίστηκε ότι θα ανέλθει στο ποσό των 3.632.828,00 ευρώ με ΦΠΑ,  ποσό που θα καλυφθεί κατά 50% μέσω δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το άλλο 50% από Τράπεζα του εσωτερικού.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Θερμαϊκού, Τριαντάφυλλο Τζιούμη που παρουσίασε τη σχετική εισήγηση, αλλά και τον δήμαρχο Γιάννης Μαυρομάτη που ανέλαβε να την υποστηρίξει, αναμένεται ότι θα μειωθεί κατά 66% η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, γεγονός που θα σημάνει την εξοικονόμηση για το Δήμο ενός μεγάλου χρηματικού ποσού που σήμερα πληρώνει στη ΔΕΗ.
Σε παρατήρηση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ότι είναι μεγάλο το ποσό των 3.632.828,00 ευρώ για την αντικατάσταση των λαμπτήρων, και παράλληλα ότι θα πρέπει το όποιο ποσό εξοικονομηθεί να διατεθεί για τη μείωση των δυσβάστακτων δημοτικών τελών, που είναι τα ακριβότερα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης είπε ότι το ποσό αυτό είναι ενδεικτικό και μπορεί να μειωθεί δραστικά με τις προσφορές που θα κατατεθούν. Ενώ αναφορικά με την εξοικονόμηση των χρημάτων στον ηλεκτροφωτισμό, δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα που θα προκύψουν από την όποια μείωση των τελών ηλεκτροφωτισμού, θα διατεθούν για την ελάφρυνση των δημοτών του Θερμαϊκού από τα δημοτικά τέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.