Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δεν αποδέχτηκε την παραίτηση Ψαρρά ο Μπουτάρης

Ο γεν. γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης είχε την ευθιξία να υποβάλει παραίτηση..
Δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνου πολιτικής προστασίας Θωμά Ψαρρά, ο δήμαρχος Γιάννης Γιάννης Μπουτάρης. Ο γενικός γραμματέας υπέβαλε παραίτηση για λόγους ευθιξίας μετά το φιάσκο που παρατηρήθηκε στη διάρκεια της χιονόπτωσης, όταν παρέλυσε η πόλη επειδή δεν έπεσε αλάτι και θαλασσινό νερό στους δρόμους για να κρατηθούν αυτοί ανοιχτοί.

Την παραίτηση που υπεβλήθη για λόγους ευθιξίας με αφορμή τις παγωμένες αλατιέρες έκανε γνωστή ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής ενημερώνοντας παράλληλα τα μέλη της επιτροπής ότι δεν την αποδέχτηκε.
Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης και της έκθεσης σε κίνδυνο την ημέρα της χιονόπτωσης που σημειώθηκε στο πολεοδομικό συγκρότημα της ΘΕσσαλονίκης.
Μπουτάρης: Αν προκύψουν ευθύνες θα του ζητήσω εγώ να παραιτηθεί
«Ενημέρωσα το γενικό γραμματέα του δήμου τον κ.Ψαρρά, ότι εάν προκύψει ότι έχει ευθύνη ουσιαστική, θα του ζητήσω εγώ να αποχωρήσει», δήλωσε στο www.praktoreio-macedonia.gr, ο κ. Μπουτάρης
«Προς το παρόν δεν μπορώ να δεχτώ την παραίτηση του, θα περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία» υπογράμμισε ο κ.Μπουτάρης και συμπλήρωσε, ότι ήδη έδωσε εντολή και ξεκίνησε σήμερα ο εσωτερικός έλεγχος. «Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον εσωτερικό έλεγχο θα αποφασίσω αν θα γίνει ΕΔΕ για να καταλογισθούν οι ευθύνες εάν υπάρχουν».
Ερωτηθείς σχετικά με την έρευνα που διέταξε να διενεργηθεί για τυχόν ευθύνες ο εισαγγελέας, ο κ.Μπουτάρης δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.