Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Οργή και αγανάκτηση στο Θερμαϊκό κατά της ΔΕΗ

Οργή και αγανάκτηση στο δήμο Θερμαϊκού για τις συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή από τη ΔΕΗ, γεγονός που προκαλεί τις συνεχείς διαμαρτυρίες των επαγγελματιών αλλά και των άλλων κατοίκων που ζητούν να υπάρξει δυναμική παρέμβαση στο θέμα αυτό από τη δημοτική αρχή.

Δύο πολύωρες διακοπές ρεύματος, που σημειώθηκαν για μία ακόμη φορά, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, έδειξαν ότι ο Δήμος Θερμαϊκού είναι «ανοχύρωτη πόλη» καθώς με την πρώτη βροχή που θα σημειωθεί, όχι μόνο κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά σημειώνονται επίσης συνεχείς αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος.

Αυτές οι διακοπές και η εναλλαγή στην τάση, έχουν σαν συνέπεια να παθαίνουν συνεχώς βλάβη οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες, κλιματιστικά, τηλεοράσεις κλπ), αλλά και οι καταστηματάρχες της περιοχής να αναγκάζονται να διώχνουν τους πελάτες και να κλείνουν πριν την ώρα τους τα καταστήματα, με συνέπεια να έχουν μεγάλη οικονομική ζημία.

Μία χαρακτηριστική επίπτωση των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, ήταν αυτή που σημειώθηκε τη νύχτα των πλημμυρών της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου 2016, όταν ταυτόχρονα με την έναρξη της βροχής, κόπηκε για 5-6 ώρες και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με συνέπεια δεκάδες σπίτια να πλημμυρίσουν και να υποστούν μεγάλες ζημιές, καθώς δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν τα αντλητικά μηχανήματα προστασίας που διαθέτουν.


Μετά από αυτό, στην πρώτη μετά τις πλημμύρες συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, που είχε γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος  είχε επαναφέρει το αίτημα που είχε διατυπώσει σε παλαιότερη συνεδρίαση, ώστε η διοίκηση του Δήμου να κάνει έντονα διαβήματα προς τη ΔΕΗ, στρεφόμενος ακόμη και δικαστικά εναντίον της, ώστε να σταματήσουν αυτές οι διακοπές, που κυρίως οφείλονται στο παλιό και ξεπερασμένο δίκτυο της κατ’ όνομα μόνο δημόσιας επιχείρησης. Και όπως είχε πει χαρακτηριστικά:

«Ζητήσαμε επίσης από τη διοίκηση του δήμου να πιέσει τη ΔΕΗ προκειμένου να σταματήσει αυτό το αίσχος με τις συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος με τον πρώτο κεραυνό που θα πέσει στην περιοχή. Αξιώσαμε μάλιστα από τη δημοτική αρχή να στραφεί δικαστικά κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, καθώς δε νομίζουμε να παρατηρείται σε άλλο σημείο του πλανήτη μας το φαινόμενο του να σημειώνονται πάνω από εβδομήντα μικροδιακοπές και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού μέσα σε δύο ημέρες».


Η απάντηση τότε του δημάρχου κ. Μαυρομάτη ήταν αυτό δεν γίνεται και ότι δεν μπορούμε να τα βάζουμε με τις θεομηνίες και τα φυσικά φαινόμενα. Όμως είναι καιρός η δημοτική αρχή να αναθεωρήσει αυτή της τη στάση και να πιέσει ασφυκτικά τη ΔΕΗ για τη βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης που εδώ και χρόνια βιώνει η περιοχή. Δεδομένου ότι το υπάρχον δίκτυο, είχε στηθεί εδώ και δεκαετίες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, η οποία διέθετε τότε πληθυσμό 4-5 φορές λιγότερο του σημερινού, ενώ σήμερα που πολλαπλασιάστηκαν οι κάτοικοι, το δίκτυο παραμένει το ίδιο, με συνέπεια να σημειώνονται συνεχώς οι διακοπές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.