Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ξανάρχισαν τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΘ στη γραμμή 72

O πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε το πρωϊ της Πέμπτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στα 11 δρομολόγια που δεν εκτελούνται λόγω της κατάστασης του οδικού δικτύου, είναι και αυτό στη γραμμή Επανομή-Μηχανιώνα και ότι αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία στη γραμμή 72 ΙΚΕΑ-Μηχανιώνα. Όμως εξακολουθούν να κινούνται με δυσκολία τα αστικά λεωφορεία μέχρι το τέρμα της Νέας Μηχανιώνας.

Από το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΘ, που λειτουργεί στο τηλέφωνο 11085 μας ενημέρωσαν ότι η συγκοινωνία στη γραμμή 72 γίνεται κανονικά με αρθρωτά λεωφορεία μέχρι την Περαία, όπου γίνεται μετεπιβίβαση των επιβατών σε μικρά «κόκκινα» λεωφορεία με αλυσίδες, που συνεχίζουν μέχρι το τέρμα της γραμμής, δίπλα στον Όρχο δημοτικών οχημάτων της Νέας Μηχανιώνας.
Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, εκτός παραμένει περίπου το 40% των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, καθώς από τα 480 σε κανονική λειτουργία, σήμερα στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν 278 εκ των οποίων τα 50 με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ενώ εξακολουθούν να μην εξυπηρετούνται έντεκα περιοχές λόγω του παγωμένου χιονιού στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια σε: Περιστερά, Λιβάδι, 'Αγιος Αντώνιο, Μονοπήγαδο, Μονόλοφος, Ξηροχώρι, Μεσσημβρία, Λευκοχώρι, Στεφάνια, Εξαμίλι και το τοπικό στη γραμμή Επανομή-Μηχανιώνα. Επίσης, με δυσκολία εκτελούνται οι γραμμές στις εξής περιοχές:'Ανω Πόλη η γραμμή 22, Κρυονέρι, Πεύκα και το 751 στο Πανόραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.