Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

EMY: Επιδείνωση καιρού από τη νύχτα

Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και από αύριο και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας προβλέπει η ΕΜΥ. 

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους από απόψε έως τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Από την Τρίτη έως την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
Χιόνια αναμένεται να πέσουν σήμερα κατά τις βραδινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.
Αύριο Δευτέρα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας.
Την Πέμπτη ΕΜΥ προβλέπει σταδιακό περιορισμό και τελικά εξασθένιση των φαινομένων στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Ο υδράργυρος από αύριο θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ενώ παγετός αναμένεται να σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.