Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Η ... δανεική ψήφος της «Συμπολιτείας» στη διοίκηση του Δήμου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», έδειξαν για μία ακόμη φορά με τη στάση τους στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, το πόσο πολύ νοιάζονται για τον τόπο και πόσο πασχίζουν για την προώθηση και επίλυση των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής του κ.Μαυρομάτη.

Στην προκείμενη περίπτωση, για να … «σωθεί η παρτίδα» στην κυριολεξία και να μην μείνουν μέσα στο καταχείμωνο χωρίς πετρέλαιο τα σχολεία και οι δημοτικές επιχειρήσεις του Θερμαϊκού, αλλά και χωρίς καύσιμα τα οχήματα του Δήμου,  η «Συμπολιτεία» προσφέρθηκε και «δάνεισε» μία ψήφο στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να μην βρεθεί εκτεθειμένος ο Δήμος απέναντι στους συνδημότες μας και στις καιρικές καταστάσεις.
Αλλά ας δούμε πως έχει το ζήτημα:

Στη συνεδρίαση  της 18ης Ιανουαρίου, είχε έρθει ως έκτακτο θέμα, εκτός ημερησίας διατάξεως, από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Μήλιο, η έγκριση τροποποίησης μελέτης για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για το δήμο Θερμαϊκού και τα Νομικά του Πρόσωπα για ένα έτος, το 2017. Το ποσό της μελέτης είναι ύψους 776.760,44 ευρώ, εκ των οποίων τα 392.674,90 ευρώ αφορούν το Δήμο Θερμαϊκού, τα 195.672,00 ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, άλλα 166.321,20 ευρώ για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν τη ΔΗΚΕΘ (9.765,00 ευρώ), και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ (12.327,34 ευρώ).

Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ψήφισαν «λευκό», όπως κάνουν στα οικονομικά θέματα, από τη στιγμή που δεν μπορούν να γνωρίζουν για τη διαχείριση αυτών των θεμάτων. Και απέμενε να εγκριθεί η προμήθεια με τις ψήφους των συμβούλων της προσκείμενης στον δήμαρχο κ.Μαυρομάτη πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Έλα όμως που εκείνη τη στιγμή, από τους 20 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, ήταν παρόντες μόνο 14 σύμβουλοι, ενώ για την έγκριση της απόφασης απαιτούνταν τουλάχιστον 17 ψήφοι (στους 33 που είναι συνολικά τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου). Ο κίνδυνος να μην περάσει η προμήθεια των καυσίμων και να πάει αυτή στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος, ήταν περισσότερο από ορατός, με ότι αυτό θα συνεπάγονταν.

Κρατήθηκε λοιπόν το θέμα, έπεσαν διάφορα τηλεφωνήματα δεξιά-αριστερά από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου προς απόντες δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, επιστρατεύθηκαν όντως δύο από αυτούς και μετέβησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Όμως και πάλι δεν έβγαιναν τα «κουκιά», καθώς οι θετικές ψήφοι που συγκεντρώνονταν, ήταν 16 και απαιτούνταν άλλη μία.


Τότε, και για να μην μείνουν οι μαθητές χωρίς θέρμανση και τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου χωρίς καύσιμα, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αποφάσισε να συμβάλει θετικά στην επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργούνταν. Έτσι, «δάνεισε» μία ψήφο της στην πλειοψηφία, η οποία σχημάτισε επιτέλους τον πολυπόθητο αριθμό 17 και εγκρίθηκε επιτέλους η προμήθεια των καυσίμων και των λιπαντικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.