Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα απιστίας, κατά παντός υπευθύνου, παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ύστερα από πόρισμα που συνέταξαν επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο καταλογίζονται ευθύνες αναφορικά με παρατυπίες σε διαγωνισμούς στον τομέα καθαριότητας του κεντρικού δήμου.

Στο «στόχαστρο» βρίσκονται ανώτεροι δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και αιρετοί, ενώ η υπόθεση απασχόλησε και τον ίδιο τον δήμο, που διενήργησε ΕΔΕ για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών, από την οποία φέρεται ότι προέκυψε αμέλεια σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων. 
Σε επίπεδο ποινικής έρευνας, στο επίκεντρο των οικονομικών επιθεωρητών βρέθηκαν πέντε δημόσιοι τακτικοί διαγωνισμοί που διενεργήθηκαν κατά τα έτη 2014-15. Προηγήθηκε αναφορά εκπροσώπων εταιρειών που κατήγγειλαν τον αποκλεισμό τους από διαγωνισμούς, κατονομάζοντας -παράλληλα- συγκεκριμένη εταιρεία, την οποία χαρακτήρισαν ως «ευνοημένη». 
Οι διαγωνισμοί φαίνεται ότι αφορούσαν: 1) την προμήθεια 961 κάδων απορριμμάτων (προϋπολογισμού 240.000 ευρώ), 2) την επισκευή κοντέινερ και τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων (προϋπολογισμού 224.000 ευρώ), 3) εργασίες τακτικής συντήρησης (εξοπλισμός κ.ά.), 4) επισκευές οχημάτων και μηχανημάτων (ύψους 4 εκατ. ευρώ) και 5) την προμήθεια ανοικτών σκαφών και απορριμματοκιβωτίων (κόστους 135.000 ευρώ). 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.