Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Απογυμνωμένη από προσωπικό η ΔΕΥΑΘ Θερμαϊκού

Η απογύμνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού από προσωπικό, ήταν ο βασικός λόγος της μεγάλης καθυστέρησης που υπήρξε στην αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν στο δίκτυο υδροδότησης εξ αιτίας της παγωνιάς των προηγούμενων ημερών.

«Τι να προλάβουμε πρώτα, όταν η ΔΕΥΑΘ προσπαθούσε να επιλύσει τα προβλήματα με μόλις εννέα (9) άτομα προσωπικό, τη στιγμή που είχαμε περισσότερα από 400 σπασμένα ρολόγια ύδρευσης», είπε σε μία έκρηξη ειλικρίνειας, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Άγγελος Σαμακοβλής. Και ανέφερε ότι πλέον, έχουν αντιμετωπισθεί όλα τα προβλήματα που υπήρξαν και αποκαταστάθηκε η ομαλή υδροδότηση όλων των περιοχών του Δήμου.
Το θέμα, έθιξε στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, λέγοντας ότι σα να μην έφτανε το γεγονός ότι οι δημότες του Θερμαϊκού υδροδοτούνται από ένα απαρχαιωμένο δίκτυο, το οποίο συν τοις άλλοις αποτελείται σε ένα μεγάλο τμήμα του και από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες, ήρθαν τώρα και οι βλάβες από την παγωνιά. Με συνέπεια κάποιες περιοχές του Δήμου να μείνουν για μία εβδομάδα και πλέον χωρίς νερό και οι κάτοικοι να καταταλαιπωρούνται για να πιούν νερό, για να κάνουν τη λάτρα της κουζίνας ή για να αντιμετωπίσουν το θέμα της καθαριότητας.

Απαντώντας στην σωστή επισήμανση του προέδρου της ΔΕΥΑΘ για το λιγοστό προσωπικό που υπάρχει στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» παρατήρησε ότι αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να ελαττωθεί, αν προσλαμβάνονταν και υδραυλικοί με βάση το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με το οποίο προσλήφθηκαν 124 άτομα με οκτάμηνη σύμβαση στο δήμο Θερμαϊκού. Για να προσθέσει: «Δυστυχώς, αντί η διοίκηση Μαυρομάτη να προσλάβει υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους, που τόσο λείπουν από το προσωπικό του Δήμου μας, έσπευσε να προσλάβει για ρουσφετολογικούς λόγους πέντε δασολόγους, αν και ο Θερμαϊκός δεν διαθέτει όχι δάση αλλά ούτε καν κάποιο αλσύλλιο»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.