Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Το απερίγραπτο χάλι με τις λακκούβες στην Επανομή

Επανομή 2017: Με ντενεκέδες προσπαθούν κάποιοι κάτοικοι να
προστατέψουν συντοπίτες για να μην καταστρέψουν τα αυτοκίνητά τους
Όψη «βομβαρδισμένης περιοχής», εμφανίζει ολόκληρη η δημοτική κοινότητα της Επανομής, με τις άπειρες λακκούβες στους δρόμους, που όχι μόνο δημιουργούν πονοκέφαλο στους κατοίκους, καταστρέφουν διαρκώς τα αυτοκίνητά τους, αλλά και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ζωή. Και ο τίτλος της «λακκουβούπολης» που αποδώσαμε συνολικά στο δήμο Θερμαϊκού για την απερίγραπτη κατάσταση του οδικού του δικτύου, πρωτίστως πρέπει να δοθεί στην Επανομή την, κατά τα άλλα «Ιστορική πρωτεύουσα» του Δήμου !!

Ολόκληρο αγώνα, κάνει κανείς, όταν κυκλοφορεί στους δρόμους της Επανομής, προκειμένου να αποφύγει τις λακκούβες, που πλέον αποτελούν παγίδες, και δικαιολογημένα οι κάτοικοι μιλούν για «ναρκοπέδια», καθώς πάντα κάποια μικρή ή μεγάλη λακκούβα βρίσκεται μπροστά στους οδηγούς. «Ανά 10 μέτρα και μία λακκούβα», έγραψε χαρακτηριστικά στο διαδίκτυο ένας Επανομίτης, για να προσθέσει κάποιος άλλος: «Έχουμε φάει τα αυτοκίνητά μας στην Επανομή, καθώς δεν υπάρχει δρόμος που να μην είναι χάλια».
Πράγματι: Από το Μίνι-Μάρκετ του Τσιόπουλου μέχρι και την Εκκλησία είναι κατεστραμμένος σε πολλά σημεία ο δρόμος είναι κατεστραμμένος. Το ίδιο συμβαίνει επίσης στην οδό 28ης Οκτωβρίου, ενώ οι λακκούβες είναι τόσες πολλές και τόσο επικίνδυνες στην περιοχή του Κτηνιατρείου, ώστε οι κάτοικοι να κάνουν λόγο για … ορύγματα.
Δεν προλαβαίνουν οι Επανομίτες να αντικαθιστούν τα σχισμένα από τις λακκούβες λάστιχα των αυτοκινήτων, το ίδιο και τις ζάντες ή άλλα τμήματα των αυτοκινήτων τους. Ενώ ο κίνδυνος για τους οδηγούς των δικύκλων, είναι πολλαπλά μεγαλύτερος και όλοι αναρωτιούνται ποιος θα αναλάβει την ευθύνη στην περίπτωση κάποιου σοβαρού ατυχήματος.
Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σ’ αυτό το άθλιο φαινόμενο, ή στην καλύτερη περίπτωση, προσπαθούν οι άνθρωποι της διοίκησης Μαυρομάτη να αντιμετωπίσουν τις λακκούβες, καλύπτοντάς τες με λίγο αμμοχάλικο, το οποίο φυσικά φεύγει με την πρώτη βροχή και η καταστροφή των δρόμων διαρκώς αυξάνει. Άσε που όταν βρέχει, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς πεζός στην Επανομή, καθώς από τις λακκούβες κινδυνεύει να λουστεί πατόκορφα από τα νερά του δρόμου που πετιούνται από τις λακκούβες, κάθε που περνάει αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης σχετικά με τις λακκούβες στο Θερμαϊκό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.