Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Υποβολή αιτήσεων για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ξεκινάει την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), του Δήμου Θερμαϊκού. Οι αιτήσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τους παρακάτω τρόπους:

-Απευθείας ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του προγράμματος (www.keaprogram.gr) χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης,
-Στο Τμήμα Κοινωνικής  Προστασίας (Δευκαλίωνος 23, Περαία),
-Στα οριζόμενα σημεία εξυπηρέτησης του Δήμου και συγκεκριμένα: 1) Δ.Ε. Μηχανιώνας και  Δ.Ε. Επανομής  και 2) Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Ν. Επιβατών, Ν. Μηχανιώνας και  Επανομής.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και βασίζεται στους ακόλουθους τρεις πυλώνες:
Εισοδηματική ενίσχυση,
Διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης,
Διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που αποσκοπούν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:
Μονοπρόσωπα νοικοκυριά (ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία - όχι φοιτητές ή σπουδαστές έως 25 ετών)
Πολυπρόσωπο νοικοκυριό (μέλη οικογένειας που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη- και οι φιλοξενούμενοι βάσει Ε1 και οι φοιτητές-σπουδαστές έως 25 ετών ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους)
Άστεγοι με την προϋπόθεση καταγραφής τους στις κοινωνικές υπηρεσίες-Δομές των Δήμων
Τα κριτήρια τα οποία πρέπει να πληρούνται αθροιστικά είναι:
Εισοδηματικά,
Τόπος διαμονής (Δήμος Θερμαϊκού),
Περιουσιακά.
Όταν το νοικοκυριό αποτελείται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά στις υπηρεσίες του Δήμου ή στα Κ.Ε.Π.
Όταν πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες, νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα καθώς και αλλοδαπούς με νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Δευκαλίωνος 23, Περαία).
Εξαιρούνται:
Άτομα που φιλοξενούνται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ή σε Ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων
Άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ή είναι δικαιούχοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του άρθρου 9 του Ν.2716/99
Όσοι υπηρετούν τη θητεία στους στις Ένοπλες Δυνάμεις
Όσοι κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή των αιτήσεων είναι:
Δελτίο Ταυτότητας
Α.Φ.Μ.
Α.Μ.Κ.Α.
Φορολογικό Έντυπο τελευταίου οικονομικού έτους (Ε1),
Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ,
ΙΒΑΝ τραπέζης,
Έντυπο Συναίνεσης (μπορείτε να το εκτυπώσετε από το www.keaprogram.gr ή να το προμηθευτείτε από τα σημεία υποβολής αιτήσεων),
καθώς και τα κατά περίπτωση νομιμοποιητικά δικαιολογητικά της αίτησης (π.χ. άδεια διαμονής, ληξιαρχική πράξη γέννησης ή θανάτου, απόφαση διαζυγίου, επιμέλειας τέκνων, αγοράς ακινήτων ή μίσθωση σε περίπτωση αλλαγών από την τελευταία φορολογική δήλωση).
Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει περιοριστική προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων καθώς και ότι η πληρωμή θα γίνεται το τελευταίο πενθήμερο του επόμενου μήνα από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στη διεύθυνση www.keaprogram.gr, στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: LINK, στα τηλέφωνα των κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής) ή στα τηλέφωνα των Κέντρων και  23920/22341 του Τμήματος  Κοινωνικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.