Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

H καθεστωτική νοοτροπία της διοίκησης Μαυρομάτη

Για καθεστωτική αντίληψη, κατηγόρησε για μία ακόμη φορά  τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά την φραστική επίθεση που εξαπέλυσαν ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κατά του δημοτικού συμβούλου της παράταξης, Γιάννη Τσακμάκα.

«Δημιουργείτε θέματα εκ του μη όντως, γιατί φοβάστε τον έλεγχο και θέλετε να λειτουργείτε ανεξέλεγκτα», είπε ο Σπύρος Κουζινόπουλος, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού και κάποιους συμβούλους της δημοτικής αρχής.
Το θέμα δημιουργήθηκε όταν ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας», Γιάννης Τσακμάκας, “τόλμησε” να ρωτήσει τη διοίκηση, για το που θα διατεθούν τα 1.000 ευρώ, που ζήτησε η δημοτική αρχή να εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο για την πραγματοποίηση, την Κυριακή, της εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που πρώτευσαν κατά την περσινή σχολική χρονιά, καθώς και των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Θοδωρής Τζέκος, δήλωσε ότι το ποσό αυτό προφανώς θα διατεθεί για την πραγματοποίηση κάποιας δεξίωσης στους βραβευόμενους, καθώς τα έξοδα για τα μετάλλια και τα διπλώματα που θα τους απονεμηθούν, βαρύνουν τη σχολική επιτροπή.
Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι θα είχε εξαντληθεί το θέμα, πήρε το λόγο ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ.Τσακμάκα ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ξόδευε τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα για παρόμοιες εκδηλώσεις και επαναλαμβάνοντας τρεις τουλάχιστον φορές ότι «πρόκειται για ένα ευτελές ποσό για μία τέτοια εκδήλωση στην οποία θα βραβευτούν όλοι οι αριστεύσαντες μαθητές, θα αγοραστούν 80 βιβλία για να τους δοθούν και θα παρίσταται και ο Πρύτανης του ΑΠΘ και στον οποίο ενδεχομένως να χρειαστεί να του κάνουμε και ένα τραπέζι».
Απαντώντας ο Γιάννης Τσακμάκας χαρακτήρισε αδικαιολόγητο τον εκνευρισμό του δημάρχου, θεώρησε απαράδεκτο να θεωρεί ως «ευτελές» ποσό τα 1.000 ευρώ. Και όπως ρώτησε συγκεκριμένα: «Να μην γνωρίζουμε εμείς κ. δήμαρχε το που θα διατεθεί το ποσό αυτό; Και εν πάση περιπτώσει, από πότε το ένα χιλιάρικο είναι ευτελές ποσό; Έκανα μία σαφή και πλήρη ερώτηση και έχετε υποχρέωση να απαντάτε στις ερωτήσεις μας».
Το κλίμα άρχισε να ξεφεύγει, όταν παίρνοντας το λόγο κάποιοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, άρχισαν να αναφέρονται στο τι έλεγε ο κ.Τσακμάκας πριν… πέντε χρόνια – γεγονός που το διέψευσε πάντως ο ίδιος-αλλά και χαρακτηρίζοντας ως «λαϊκά δικαστήρια» την επιμονή της «Συμπολιτείας» να δίδονται σαφείς απαντήσεις από τη διοίκηση στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», απαντώντας στις απόψεις αυτές: «Εμείς που καθόμαστε εδώ στα έδρανα της αντιπολίτευσης, έχουμε ένα θεσμικό ρόλο που δεν πρέπει να τον ξεχνάει κανείς. Μας εξέλεξαν οι συνδημότες μας στη θέση αυτή για να επιτελούμε ένα έργο, για να ελέγχουμε τη διοίκηση. Το να ζητάμε μία πληροφορία για το που θα διατεθούν τα χρήματα των αγρίως φορολογουμένων συμπολιτών μας, είναι κακό; Ή μήπως μας θέλετε με βουλωμένο το στόμα; Μήπως πάλι επιθυμείτε να βάλουμε φερμουάρ; Θέλετε να σας αφήσουμε ανεξέλεγκτους; Υπάρχει μία καθεστωτική νοοτροπία στη διοίκηση του Δήμου που θεωρεί ότι δεν πρέπει να της ασκείται κανένας έλεγχος. Αυτή την εντύπωση δίνει. Προς τι αυτό;», κατέληξε ο Σπύρος Κουζινόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.