Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Η… «αποτελεσματικότητα» της δημοτικής αρχής του Θερμαϊκού

Αν η κατάσταση στους δρόμους της Κάτω Περαίας είναι σε κάπως καλή
κατάσταση, οι ανηφόρες στην Άνω Περαία θυμίζουν... πίστες για σκι
Θυμηδία, προκάλεσε η δημοτική αρχή του Θερμαϊκού για τα όσα περί «γρήγορης και αποτελεσματικής» στάσης της στην αντιμετώπιση της χιονόπτωσης, διατύπωσε σε χτεσινή ανακοίνωσή της. Όσο για τις δηλώσεις ότι η διοίκηση του Δήμου «βρίσκεται επί ποδός», είναι χαρακτηριστικά τα όσα μας διεμήνυσε συνδημότης, όταν σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου του σωτήριου έτους 2017, επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο από την Άνω Περαία για να πάει στη δουλειά του.

Μας έγραψε λοιπόν:
«Σήμερα με πολύ δυσκολία έφθασα στη δουλειά μου. Το κατέβασμα από το σπίτι μέχρι το δημαρχείο ήταν ένα μαρτύριο. Καμιά δραστηριότητα του δήμου και ακριβολογώ: ΚΑΜΜΙΑ. Αναφέρομαι στο δρόμο για το ραντάρ, όπου το χιόνι 20 εκατοστών έχει πατηθεί και έχει παγώσει.
Σύμφωνα με αυτά που έμαθα, το αλάτι που υπήρχε, ήταν όλο-όλο μισό φορτηγό σε ντάνα. Με πρωτοβουλία εργαζομένων το έβαλαν σε σακούλες.
Η αναφορά του δημάρχου κ. Μαυροματη στην τηλεόραση ότι «είμαστε όλη μέρα στο δημαρχείο», ήταν για γέλια. Το ερώτημα είναι όχι αν είναι στο Δημαρχείο, αλλά το τι κάνουν στο Δημαρχείο.
Είπε μεταξύ άλλων ωραίων ο δήμαρχός μας, ότι δεν έχει ο Δήμος μηχάνημα για αλάτι και θα απευθυνθεί σε ιδιώτη. Το έχει βρει . Δεν έχει απορριμματοφόρο, πάμε στον ιδιώτη. Δεν έχει φορτηγό, πάλι στον ιδιώτη. Δεν έχει αλατιέρα, στον ιδιώτη επίσης. Όμως, εκτός των άλλων, προκύπτει και ένα ακόμη ζήτημα: Πότε θα βρει τον ιδιώτη; Αφού χιονίσει και μετά; Προκύπτει όμως και ένα δεύτερο ερώτημα: Άντε και τον βρήκε: Τι θα ρίξει ο ιδιώτης αφού δεν είχε αγοράσει αλάτι;. Είναι αυτά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, αντί να επιχειρεί για μία ακόμη φορά να ωραιοποιήσει την κατάσταση».

Βαρύ εκχιονιστικό μηχάνημα της διοίκησης Μαυρομάτη σε δράση
«Ετοιμότητας» το ανάγνωσμα
Ας δούμε όμως τι έγραψε στο Facebook απαντώντας στα περί «ετοιμότητας» του δήμου Θερμαϊκού ένας σταθμάρχης του ΟΑΣΘ:
«Εκτός από ανίκανοι είστε και ψεύτες. Από τις 11.30 το πρωί υπήρχε εγκλωβισμένο λεωφορείο στις κατηφόρες της Αγ. Τριάδας μέχρι αργά το απόγευμα. Αλλά δύο λεωφορεία του ΟΑΣΘ γύρω στις 14.30 δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τα δρομολόγια τους αφού δεν μπορούσαν να ανέβουν την ανηφόρα στους Ν. Επιβάτες λίγο ποιο πάνω από την αστυνομία. Ένα άλλο είχε μικρο-σύγκρουση λόγω της ολισθηρότητας. Αυτή την ώρα, 21.30, η συγκοινωνία στην γραμμή 72 γίνεται με δύο μικρά λεωφορεία με αλυσίδες και όλο το οδικό δίκτυο του δήμου σας είναι σε μαύρο χάλι. Αν ο ΟΑΣΘ έδωσε συγχαρητήρια προφανώς δεν ήταν για σας αλλά για τους οδηγούς που δέχθηκαν να πάνε δρομολόγιο μ αυτές τις συνθήκες και με την ψυχή στο στόμα! 
Ένας σταθμάρχης του ΟΑΣΘ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.