Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Γιορτάστηκε η ημέρα των γραμμάτων στο δήμο Θερμαϊκού

Σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  στη Ν. Μηχανιώνα, γιορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο, η ημέρα των γραμμάτων και  βραβεύτηκαν, αριστούχοι μαθητές των Γυμνασίων-Λυκείων του Δήμου Θερμαϊκού, φοιτητές που εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. με άριστα, διακεκριμένοι αθλητές μαζί με τους συλλόγους τους, καθώς και εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περικλής Μήτκας.
 Σε μια κατάμεστη από γονείς, μαθητές και φίλους των τιμώμενων προσώπων αίθουσα, ήταν διάχυτη η χαρά για τη συγκεκριμένη γιορτή, στην οποία βραβεύτηκε η προσπάθεια και η διάκριση για μάθηση, η διάκριση στους αθλητικούς στίβους, καθώς και η ανιδιοτελής προσφορά και συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν μαθητές που πρώτευσαν στα Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς και οι πενήντα (50) πρώτοι εισαχθέντες στα Α.Ε.Ι  και Τ.Ε.Ι, συνολικά (88) μαθητές. Επίσης βραβεύθηκαν (14) εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καθώς και (21) διακεκριμένοι αθλητές του Δήμου Θερμαϊκού, μαζί με τους Συλλόγους τους. Σε όλους τους βραβευθέντες απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, ενώ έλαβαν και αναμνηστικά δώρα.
Ο   Πρύτανης του Α.Π.Θ. κ. Π. Μήτκας, στον χαιρετισμό του, αφού εξήρε την καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής από το Δήμο, απηύθυνε παραινέσεις προς τους μαθητές-φοιτητές ώστε να προσπαθούν να διακρίνονται  πάντα στο στίβο της μάθησης, να κάνουν με ζήλο αυτό που έχουν σχεδιάσει και να προχωρούν από το καλό στο καλύτερο, στοχεύοντας ψηλά.
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μήτκα για την τιμή να βρίσκεται σ’ αυτή την εκδήλωση, αναφέρθηκε στους μαθητές και στους νέους φοιτητές, και είπε: «Είστε το αύριό μας, η ελπίδα και η χαρά μας. Πήρατε τα πρώτα σας εφόδια και πετύχατε. Σήμερα σας επιβραβεύουμε για τον κόπο που καταβάλατε, για το συστηματικό σας διάβασμα, για τις επιδόσεις σας, για τις δυσκολίες που ξεπεράσατε, για τους πειρασμούς που απαξιώσατε. Βραβεύουμε και την ευθύνη σας, που είναι θεμέλιο της ελευθερίας, όπως είπε και ο μεγάλος μας Καζαντζάκης
Τέλος συγχάρηκε τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που μετά το πέρας του ωραρίου της υπηρεσίας τους, προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε 243 μαθητές, που δεν έχουν την οικονομική άνεση για επιπλέον μαθήματα.

Στην εκδήλωση,  που πλαισίωσε η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Θερμαϊκού, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Μητροπολίτης Νέας  Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, ο βουλευτής κ. Δ. Μάρδας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και οι βουλευτές κ.κ. Τρ. Μηταφίδης, Γ. Λαζαρίδης, Θ. Καράογλου, Αρ. Φωκάς και Α. Γρέγος. Παραβρέθηκαν ακόμη,  Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, κρατικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της εκπαίδευσης και του κλήρου της περιοχής, καθώς και οι γονείς των βραβευθέντων μαθητών– φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.