Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Λειψυδρία: Πρωτοβουλία πολιτών Θερμαϊκού για υποβολή μηνύσεων

Ενώ την ίδια ώρα σιωπούν ένοχα δήμος και ΔΕΥΑΘ
Πρωτοβουλία για αντίδραση στο θέμα της λειψυδρίας που ταλανίζει τις τελευταίες ημέρες τις περισσότερες περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, ανέλαβαν δημότες, που συγκεντρώνουν υπογραφές για την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, καθώς θεωρούν ότι η ΔΕΥΑΘ δεν αντέδρασε έτσι όπως όφειλε να πράξει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον παγετό στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές συνοικίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών παραμένουν εδώ και ημέρες χωρίς νερό, ενώ πάνω από μία εβδομάδα έμειναν χωρίς υδροδότηση το Μεσημέρι και τμήματα της Επανομής. Ενώ την ίδια στιγμή η διοίκηση της ΔΕΥΑΘ αλλά και η δημοτική αρχή του Θερμαϊκού, δεν είχαν την ευαισθησία να εκδώσουν έστω μία ανακοίνωση για να ενημερώσουν υπεύθυνα τους ταλαιπωρημένους συνδρομητές της ΔΕΥΑΘ για το τι ακριβώς συμβαίνει με το δίκτυο υδροδότησης και πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή ροή του υπέρτατου αγαθού που είναι το νερό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αντί να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση από το Δήμο Θερμαϊκού και την ΕΥΑΘ για το τι ακριβώς συμβαίνει με το δίκτυο ύδρευσης, εμφανίζονται στο διαδίκτυο διάφορα προσκείμενα στη διοίκηση Μαυρομάτη «παπαγαλάκια», προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη ότι τα προβλήματα στην υδροδότηση οφείλονται δήθεν σε … υπερκατανάλωση!!
Οι πολίτες που ανέλαβαν την πρωτοβουλία αντίδρασης έχουν συντάξει σχετικό κείμενο όπου αναφέρουν ότι το θέμα της λειψυδρίας στο δήμο Θερμαϊκού έχει δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο όσον αφορά τη δημόσια υγεία, υγιεινή και ασφάλεια, και καλούν όσους έχουν  ταλαιπωρηθεί από  διακοπές στην ύδρευση, να επικοινωνήσουν προκειμένου να γίνει η αναγκαία καταγραφή που μπορεί να οδηγήσει  σε αναφορά στον εισαγγελέα.
Τα τηλέφωνα που μπορεί να επικοινωνήσει κανείς, αναφέροντας αναλυτικά το πρόβλημά τους, είναι :
-Μαρουτσέλλα Βασιλειάδου τηλ 6943104320
-δρα Βίκτωρα Τσιλώνη (δικηγορική εταιρία Newlaw, Τσιμισκή 10 & Βενιζέλου, 546 24 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 551501. 

Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00 μ.μ.,  προκειμένου να γίνει αναλυτική καταγραφή των συμβάντων και κατόπιν να υποβληθεί αναφορά/έγκληση στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.