Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ειδυλιακή, κατά Μαυρομάτη, η εικόνα του Θερμαϊκού στον χιονιά

Ένας ακόμη "ανοιχτός" κατά τον κ.Μαυρομάτη δρόμος, από τους πλέον κεντρικούς της Ν.Μηχανιώνας
Περίπου ως…. ειδυλιακή, εμφάνισε την εικόνα του δήμου Θερμαϊκού τις ημέρες της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης. Και υποτιμώντας κραυγαλέα τη νοημοσύνη των εκατοντάδων και χιλιάδων πολιτών που ταλαιπωρήθηκαν εξ αιτίας της αδράνειας που επέδειξε η διοίκησή του τις πρώτες τουλάχιστον ώρες της χιονόπτωσης, τα ξημερώματα της 10ης Ιανουαρίου, ισχυρίστηκε, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ότι όλα λειτούργησαν.. ρολόϊ.

«Παρά την ακραία χιονόπτωση, κρατήσαμε ανοιχτή την επαρχιακή οδό «27» που συνδέει την Περαία με τη Μηχανιώνα», υπερηφανεύτηκε ο κ. Μαυρομάτης, δηλώνοντας ότι για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ο Δήμος χρησιμοποίησε 5 υδροφόρες και 15 μηχανήματα. Διατυπώνοντας παράλληλα την απίστευτη άποψη ότι είναι… «μία ισχνή μειοψηφία» που επικρίνει τη διοίκησή του για τη στάση που κράτησε στο θέμα της έγκαιρης αντιμετώπισης των φαινομένων της χιονόπτωσης. Ενώ αντιθέτως, κόμπασε ότι δήθεν «η πλειονότητα του κόσμου αναγνωρίζει το έργο που κάναμε τις ημέρες της κακοκαιρίας». Για να το στηρίξει μάλιστα αυτό, επικαλέσθηκε «συγχαρητήρια μηνύματα» που έλαβε από πολίτες για το θέμα αυτό, χωρίς όμως να μπει στον κόπο παρουσίασης των μηνυμάτων αυτών των… ευτυχισμένων συνδημοτών.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού αναφέρθηκε επίσης στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε ο παγετός των τελευταίων ημερών στο δίκτυο υδροδότησης, χαρακτήρισε ως «άθλο» το γεγονός ότι λειτούργησαν τη Δευτέρα και τα 60 σχολεία στην περιοχή του Δήμου, με εξαίρεση το ΕΠΑΛ Επανομής. Και αναφορικά με τα βουνά των σκουπιδιών που συσσωρεύτηκαν στους δρόμους, το απέδωσε στη μη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης τις ημέρες του χιονιά. Διαβεβαίωσε όμως ότι μέχρι αύριο θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων.  
Αντίθετη ριζικά, ήταν όμως η άποψη που διατύπωσαν οι δημοτικές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο. «Για εγκληματική αμέλεια της διοίκησης», έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής, ενώ ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή του κ.Μαυρομάτη πιάστηκε για μία ακόμη φορά στον… ύπνο, το ίδιο που είχε συμβεί και με τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου.
«Είχατε τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ ακόμη από τα Χριστούγεννα ότι έρχεται μεγάλος παγετός και χιονόπτωση. Είχατε την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που είχε κηρύξει όλους τους δήμους της Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είχατε και την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα που πρέπει να παίρνουν υποχρεωτικά οι δήμοι για την αντιμετώπιση παγετού και χιονοπτώσεων. Και όμως δεν κάνατε τίποτα. Κανένα σχέδιο ετοιμότητας του προσωπικού. Καμία προετοιμασία των απαραίτητων μηχανημάτων. Καμία προμήθεια των απαιτούμενων υλικών, κυρίως του αλατιού που έπρεπε να είχε αρχίσει να πέφτει από τα μεσάνυχτα της 9ης προς 10η Μαίου στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, ώστε να μην κλείσουν οι δρόμοι και ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι», είπε ο Σπύρος Κουζινόπιουλος.
Κλείνοντας την παρέμβασή του, είπε ότι με ικανοποίησε είδε μόλις χτες στη «Διαύγεια» απόφαση του δημάρχου για την προμήθεια 10 τόνων αλατιού από τις αλυκές του Αγγελοχωρίου. «Δεν πειράζει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα έχετε τουλάχιστον εκεί στο Δήμο να ρίχνετε αλάτι στους δρόμους το Πάσχα ή τον Δεκαπενταύγουστο», παρατήρησε σκωπτικά.

Τέλος η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη επισήμανε ότι όλα τα προβλήματα στη σωστή λειτουργία του δήμου Θερμαϊκού, τις μέρες της χιονόπτωσης, οφείλονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στη λογική της διοίκησης του Δήμου ότι όλα θα λυθούν μέσω των εργολάβων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.