Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

"Καρατομείται" ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ;

Τον αντικαθιστούν με δημοσιογράφο φίλα προσκείμενο στη ΝΔ
Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ανεξαρτησία της ΕΡΤ μερικά πράγματα δεν αλλάζουν στη δημόσια τηλεόραση. Λίγο καιρό μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ άλλαξε εκ βάθρων προκειμένου να διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος στην ΕΡΤ.
Τώρα επιχειρείται ακόμα μία ωμή παρέμβαση στη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και συγκεκριμένα στο ειδησεογραφικό τμήμα, που τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Το τμήμα ειδήσεων της ΕΡΤ τους τελευταίους μήνες προσφέρει στους τηλεθεατές ειδήσεις με εγκυρότητα και αντικειμενικότητα, γεγονός που αντανακλά και στα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνουν τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ. Για την επιτυχία αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε να τιμωρήσει τους «υπαίτιους» και κυρίως τον διευθυντή ειδήσεων κ. Γ. Κογιάννη, τον οποίο σχεδιάζουν να «καρατομήσουν» προκειμένου να αντικατασταθεί με δημοσιογράφους φίλα προσκείμενους στη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ του ζήτησε την παραίτησή του με την αιτιολογία «είναι εντολή άνωθεν». 
Ο «ανεπιθύμητος» κ. Κογιάνης αρνείται να παραιτηθεί, προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε περίπτωση αποπομπής του θα προσφύγει στα δικαστήρια. «Προσωπικά δεν έχω καμία πρόθεση να παραιτηθώ. Θεωρώ ότι το ειδησεογραφικό τμήμα της ΕΡΤ τον τελευταίο καιρό έχει να επιδείξει πολύ καλές επιδόσεις στην ποιότητα της ενημέρωσης και ως εκ τούτου σκοπεύω να παραμείνω στη θέση μου» τονίζει χαρακτηριστικά. «Θεωρώ ότι πρέπει να σπάσει ο αυτός ο φαύλος κύκλος διορισμών των ημετέρων από την εκάστοτε κυβέρνηση. Κάναμε καλή δουλειά τον τελευταίο καιρό και δεν σκοπεύουμε να τη χαρίσουμε στους οποιουσδήποτε κυβερνητικούς και κομματικούς μηχανισμούς. Και τέλος ήταν πολύ άκομψος ο τρόπος με τον οποίο μου ζήτησαν να παραιτηθώ» λέει και συμπληρώνει ότι «σε αυτή τη θέση δεν διορίστηκα με κομματικά κριτήρια και αρνούμαι να απομακρυνθώ με κομματικές εντολές».
Μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες παραμένουν οι απόψεις των δύο άλλων εταίρων του κυβερνητικού σχήματος. και το αν συμφωνούν με τις αλλαγές που δρομολογούνται στην ΕΡΤ.
 πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.