Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Απίστευτη δήλωση Ερντογάν: "Η ολυμπιακή φλόγα ανήκει στην Τουρκία και πρέπει να της επιστραφεί"!


«Η Ολυμπιακή φλόγα ανήκει... στην Τουρκία και πρέπει να της επιστραφεί!. Την απίστευτη και εξωφρενική αυτή δήλωση, έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.

Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία!
Ο υπουργός της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα.
«Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της», ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.