Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

"Μύλος" για τα τσαρδάκια στο δημοτικό συμβούλιο


Μύλος για τα «τσαρδάκια» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τρίτης, κατά τη συζήτηση ερώτησης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαυρομάτη, σχετικά µε την εφαρµογή της διαδικασίας διαγραφής των προστίµων που έχουν επιβληθεί από τη ∆ιεύθυνση Πολεοδοµίας για τις αυθαίρετες κατασκευές στη Νέα  Μηχανιώνα. 

Στη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης του θέματος, ακούστηκαν βαρύτατες εκφράσεις από τη διοίκηση του δήμου κατά του κ. Μαυρομάτη και το αντίστροφο, με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή να κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας ότι «κάνει το άσπρο-μαύρο». Και τον κ. Μαυρομάτη απαντώντας, να εκτοξεύει βολές για ανικανότητα κατά της διοίκησης, καθώς δεν αξιοποίησε επί εννέα μήνες τώρα την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης που ακύρωσε την πράξη επιβολής του προστίμου για τις πέργκολες. Το οποίο με τις προσαυξήσεις και τους τόκους, ξεπέρασε σήμερα τα 4 εκατ. Ευρώ.
Όπως είπε ο κ. Μαυρομάτης, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα έπρεπε να ενώνει όλους τους δημοτικούς συμβούλους, για να προσθέσει: «Ένας είναι ο δρόμος. Να μην πληρώσει ο δήμος αυτά τα χρήματα, που δεν θα τα πληρώσει. Έχει πλέον στα χέρια του ένα σοβαρότατο όπλο, την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που ανοίγει τους δρόμους για την πανηγυρική μας δικαίωση.
Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Ι.Βογιατζής παρατήρησε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση, τη στιγμή που υφίσταται το πρόστιμο, έχει βεβαιωθεί στην εφορία και από το ποσό των 4 εκατ. ευρώ αναλογούν πλέον 90 ευρώ σε κάθε κάτοικο του δήμου Θερμαϊκού. Ενώ ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις από αυτούς που αποφάσισαν τα πρόστιμα σε βάρος των καταστηματαρχών της οδού Πολυτεχνείου της Ν.Μηχανιώνας για τα «τσαρδάκια» να τα φορτωθεί ο δήμος.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωστής Κούτουκας από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση του δήμου δεν είδε το μεγάλο αυτό θέμα για πολιτική εκμετάλλευση. «Ας μου βρει έναν μηχανικό που να μπορεί να κάνει υπαγωγή του προστίμου στο νόμο. Ανησυχούμε ότι το πρόστιμο μπορεί να μας το ξαναεπιβάλουν κι εμείς να πάμε μέσα για κακουργηματική πράξη», παρατήρησε ο κ. Κούτουκας,
Απαντώντας ο κ. Μαυρομάτης δήλωσε ότι αναλαμβάνει να βρει αυτός τον μηχανικό που χωρίς αμοιβή, θα ετοιμάσει την αίτηση για την εξάλειψη του προστίμου των 4 εκατ. ευρώ.
«Πανηγύρι», χαρακτήρισε την όλη συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος κ.Θανάσης Μπαλασάς.»Είμαστε υποχρεωμένοι να μην δούμε το θέμα ούτε ως συμπολιτευτικά, ούτε ως αντιπολιτευτικά. Το ζητούμενο είναι να απαλλαγεί ο δήμος από το πρόστιμο είναι το ζητούμενο», ανέφερε.
Κάποια στιγμή, άρχισαν να ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι με τις αναφορές του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για τον χειρισμό του θέματος επί δημαρχίας του κ. Μαυρομάτη, και την εκτόξευση κατηγοριών με βαρύτατες εκφράσεις. Όμως την κατάσταση έσωσε η πολύ σωστή πρόταση του δημοτικού συμβούλου κ. Ιωσήφ Μισαλέμη να δημιουργηθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή που θα προβεί στους κατάλληλους χειρισμούς για την διαγραφή του προστίμου.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι τι έγινε παλιά, αλλά τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα. «Υπάρχουν δύο λύσεις. Η μία είναι μες το αρμόδιο υπουργείο, όπου θέσαμε το αίτημα και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και η άλλη, είναι αυτό που λέει ο κ. Μαυρομάτης, να ξανακάνουμε την ένσταση. Δεν έχω αντίρρηση. Μπορούμε να κάνουμε όλες τις ενέργειες», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.