Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

"Κάλλιο αργά παρά ποτέ" για το κοινωνικό φαρμακείο

Πολλοί δήμοι, προχώρησαν στη δημιουργία κοινωνικών φαρμακείων.
Στοιχεία για τη λειτουργία τους, είχε παρουσιάσει ο κ. Κουκουρίγκος.
Ευτυχώς που εκείνη η πρόταση υιοθετείται τώρα, έστω μετά 1,5 χρόνο

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, πρόκειται, μετά από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Στεφανίδη να δημιουργηθεί κοινωνικό φαρμακείο προκειμένου να βρίσκουν φάρμακα οι πολίτες που βρίσκονται στα όρια της ανέχειας. Καλή η πρόταση. Μόνο που δεν είναι καινούρια. Την είχε διατυπώσει πριν ενάμιση χρόνο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μπροστά μαζί» κ. Βαγγέλης Κουκουρίγκος. Και τότε είχε απορριφθεί …. μετά επαίνων!

Εύλογη λοιπόν η απορία του κ. Κουκουρίγκου όταν έγινε η σχετική ενημέρωση για το κοινωνικό φαρμακείο: «Τι άλλαξε τώρα για να γίνει το κοινωνικό φαρμακείο και δεν μπορούσε να γίνει πριν από ενάμιση χρόνο όταν είχα διατυπώσει εγώ τη σχετική πρόταση; Μήπως επειδή η πρόταση από σύμβουλο της αντιπολίτευσης;»
Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν στη συνέχεια, ότι δεν μπορούσε τότε να υλοποιηθεί η πρόταση Κουκουρίγκου λόγω… «ασάφειας», «κωλύματος» και «τεχνικού προβλήματος», μάλλον δεν έπεισαν ούτε τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
Πάντως, έστω και έτσι, έστω και από … καραμπόλα, θα είναι κάτι ευεργετικό εάν τελικά δημιουργηθεί το κοινωνικό φαρμακείο και δεν μείνει κι αυτό στα χαρτιά, όπως τόσα και τόσα άλλα πράγματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.