Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Γ.Μυλόπουλος: Συκοφαντικές οι καταγγελίες για ΑΠΘ


Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννη Μυλόπουλου, με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος είχε καλέσει τον επικεφαλής του πανεπιστημίου να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί αλόγιστης σπατάλης δημόσιου χρήματος στο ίδρυμα.

Μιλώντας μετά την συνάντησή του με τον υπουργό, ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι παρουσίασε στον κ. Αρβανιτόπουλο όλα τα σχετικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι το δημοσίευμα ήταν συκοφαντικό και αναληθές.
Αύριο, 31 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι, ο πρύτανης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του ΑΠΘ, έγινε στον απόηχο ενός πολύκροτου χτεσινού δημοσιεύματος στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που έκανε λόγο για αδικαιολόγητες ή υπέρογκες δαπάνες από την Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια του έτους 2011. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο ίδιος ο πρύτανης του ιδρύματος.

Ανάμεσα στις αξιοπρόσεχτες δαπάνες περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διάθεση 180.322,57 ευρώ για «διάφορες δραστηριότητες», χωρίς πουθενά να αναφέρονται αναλυτικά ποιες είναι αυτές, η επένδυση 430.189 ευρώ για τον εσωτερικό κανονισμό της Εταιρίας και η δαπάνη 29.348 ευρώ για την ανακαίνιση της τουαλέτας του πρύτανη.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η διάθεση 250.000 ευρώ για τη λειτουργία των κυλικείων, που λειτουργούν πλέον με την ευθύνη της Εταιρίας Αξιοποίησης, και η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τα ακίνητα που ανήκουν στο ΑΠΘ, η οποία κόστισε 526.375 ευρώ.

Συνολικά, η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ διέθεσε κατά το 2011 το ποσό των 8,354 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλος. Πρόκειται την τέταρτη προκαταρκτική εξέταση τους τελευταίους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.