Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μέτρα για τα παράνομα πανό, μπάνερς και πινακίδες


Μια καλή πρωτοβουλία, ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ξηλώνοντας δεκαπέντε παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που υπήρχαν σε κοινόχρηστους στην περιοχή του Ντεπό. Να δούμε αν το παράδειγμα θα το ακολουθήσουν και οι άλλοι δήμοι του νομού, καθώς το θέμα με τις διαφημιστικές πινακίδες, τα μπάνερς και τα αεροπανό έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Και σαν να μη έφταναν οι πινακίδες αυτές, έχουμε και τα διάφορα αεροπανό και πλακάτ που τοποθετούν επιχειρηματίες σε κολώνες ακόμη και δέντρα, διαφημίζοντας κυρίως πάρτι. Πανό για τα οποία δεν ενδιαφέρονται να τα απομακρύνουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Στην περίπτωση αυτή, οι υπηρεσίες των δήμων πρέπει να δείχνουν μεγάλη αυστηρότητα, επιβάλλοντας πρόστιμα στους παραβάτες. Για να συνετισθούν επιτέλους.
. Οι αυθαίρετες κατασκευές που ξήλωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Ψελλού- Κανελλοπούλου και Ψελλού-Τσαλουχίδη. Άλλες 2 πακτωμένες πινακίδες αποξηλώθηκαν στην αρχή της οδού Λαμπράκη (στην είσοδο του Παλαί Ντε Σπορ) και στην Εγνατία οδό.
Τη συνεργασία των επιχειρηματιών ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της αυθαίρετης διαφήμισης σε κοινόχρηστους χώρους, ζητά ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς και προσθέτει ότι σε όλες τις περιοχές της πόλης οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης εφαρμόζοντας τις σχετικές διατάξεις αποξηλώνουν μπάνερς και διαφημίσεις σε στύλους και κάδους.
Στο μεταξύ συνεχίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης η καταγραφή των παραβάσεων για τις ενδεικτικές πινακίδες σε επιχειρήσεις και καταστήματα και επιβάλλονται -όπου χρειάζεται- σχετικά πρόστιμα ώστε να τηρηθούν οι προδιαγραφές και να γίνεται σωστή χρήση τους προκειμένου να αναδειχθούν τα παραδοσιακά κτίρια και να αναβαθμιστεί το ιστορικό κέντρο της Πόλης.
Υπενθυμίζεται ότι για τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι ενδεικτικές επιγραφές που δηλώνουν την δραστηριότητα των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στις διατάξεις του Ν. 2946/01 «που διέπει την υπαίθρια διαφήμιση» καθώς και η υπ’ αριθμ. 38110/02 ΚΥΑ, προηγήθηκε μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των επιχειρηματιών που αυθαιρετούν, μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίζεται η αποξήλωσή τους με έξοδα που επιβαρύνουν τους παραβάτες.
«Πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει να αντιληφθούν οι επιχειρηματίες ότι το έργο αυτό όσο και αν φαίνεται ότι θίγει τα συμφέροντά τους, θα συντελέσει στο να γίνει η Θεσσαλονίκη πιο ελκυστική για τον Τουρισμό και θα αναδείξει την ιστορική φυσιογνωμία της» σημείωσε ο Χασδάι Καπόν. Επιπλέον πρόσθεσε ότι «η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει την προσπάθειά της, τηρώντας πάντα την νομιμότητα, ακούγοντας όμως και τους δημότες που αισθάνονται αδικημένοι από το μέτρο αυτό και αναζητώντας λύσεις από κοινού. Απώτερος στόχος είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσα από απτές ενέργειες εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και μειώσεων των δημοτικών τελών, οι οποίες ουσιαστικά βελτιώνουν την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων του Δήμου».
Να σημειωθεί ότι μετά την καταγραφή των συγκεκριμένων παραβάσεων για τις ενδεικτικές πινακίδες σε επιχειρήσεις και καταστήματα δίνονται πάντα σε κάθε καταστηματάρχη παρατάσεις συμμόρφωσης, διάρκειας τουλάχιστον ενός μήνα.

Με στοιχεία από την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.