Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Άνθιμος: "Όχι στα τούρκικα σίριαλ"


Με τα τούρκικα σίριαλ τα έβαλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Στο σημερινό του κήρυγμα από τον ναό του Αγίου Δημητρίου, ο κ. Άνθιμος καταφέρθηκε εναντίον των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι προβάλλουν τα σίριαλ της γείτονος. «Εκθέτουν και προκαλούν την εθνική μας συνείδηση”, είπε.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι «αν οι Τούρκοι κάνουν τα ελάχιστα που ζητάμε προς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, θα αλλάξουμε κι εμείς την τακτική μας. Όμως, δεν μπορούμε να υποτασσόμεθα επειδή οι τηλεοπτικοί σταθμοί θέλουν τα προβάλλουν τα προγράμματα αυτά. Κλείστε της τηλεοράσεις. Εγώ όπου βλέπω τέτοια σίριαλ, κλείνω την τηλεόραση»
Ο κ. Άνθιμος προέτρεψε και όσουν «θέλουν να καταργήσουν το αλφάβητο» «να παραιτηθούν από αυτή την αντίληψη», ενώ κατέκρινε και όσους επιθυμούν να αφαιρεθούν οι εικόνες από τις σχολικές αίθουσες.
Τέλος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι η Μητρόπολη βοηθά ακόμη και παράνομους μετανάστες, δίνοντάς τους ένα πιάτο φαγητό. «Με πήραν τηλέφωνο από το μεταγωγών και ζήτησαν 70 μερίδες φαγητό επειδή δεν είχαν να ταΐσουν τους συλληφθέντες. Όταν αυτοί οι άνθρωποι, έρχονται και έχουν ανάγκη από φαγητό, φυσικά και τους δίνουμε. Για να τα ακούν αυτά ορισμένοι που κατηγορούν την εκκλησία. Από κει και πέρα, η πολιτεία πρέπει να κάνει τη δική της δουλειά» είπε ο κ. Άνθιμος και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν και πάλι τα συσσίτια που είχαν σταματήσει λόγω των καλοκαιρινών αδειών και της έλλειψης προσωπικού.
Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.