Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Οι εκδηλώσεις για τη Μηχανιώτισσα Παναγία Φανερωμένη


Κορυφώθηκαν οι προετοιμασίες στη Νέα Μηχανιώνα για την εορτή της Παναγίας Φανερωμένης, της «Παναγίας της Μηχανιώτισσας», όπως καθιερώθηκε να αποκαλείται. Πλήθη πιστών άρχισαν από τώρα να καταφθάνουν από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για να προσκυνήσουν την  εικόνα Της. Ενώ για την Τετάρτη 22 Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας, προβλέπεται ότι θα συρρεύσουν δεκάδες χιλιάδες προσκυνητών στη Νέα Μηχανιώνα.

Όπως είπε στον «Φάρο του Θερμαίκού» η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας, κ. Μαρία Λιόλιου, όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή, συνεργεία καθαρισμού θα κάνουν τις επόμενες ημέρες τη Μηχανιώνα να «λάμπει», ενώ άρχισαν ήδη να τοποθετούνται κιγκλιδώματα στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η σεπτή περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης.
Παράλληλα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης είναι φέτος μεσοβδόμαδα, γιαυτό και το καθιερωμένο πανηγύρι θα είναι διάρκειας εννέα ημερών. Θα αρχίσει το Σάββατο 18 Αυγούστου και θα τελειώσει την Κυριακή  26 Αυγούστου.
Λόγω της εορτής, δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη 23 Αυγούστου η λαϊκή αγορά της Νέας Μηχανιώνας, καθώς στο χώρο όπου αυτή πραγματοποιείται θα λειτουργήσει προσωρινά η αφετηρία των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε από τη δημοτική κοινότητα Ν.Μηχανιώνας, την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 θα τελεστεί στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στις 6.15 μμ, μεγάλος αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιου.
Στις 20:30, θα ακολουθήσει στους δρόμους της Νέας Μηχανιώνας λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης.
Τέλος ανήμερα της εορτής της Παναγίας, στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης 23 Αυγούστου, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα για την Παναγία Φανερωμένη τη Μηχανιώτισσα στο:
http://farosthermaikou.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4329.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.