Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Συνεργασία ΔΗΠΠΑΚΥΘ με Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. για πρώτη φορά υλοποίησε πρόγραμμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την πρακτική άσκηση φοιτητών του.

Το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2007-2013), αναβαθμίζει, ενισχύει και επεκτείνει το θεσμό της Πρακτικής Άσκησης, συνδέοντας το Πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας και δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες πρόσβασης των φοιτητών/ριών σε εργασιακά περιβάλλοντα σχετικά με το αντικείμενο σπουδών τους.

Στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η δημιουργία μιας διευρυμένης Πρακτικής Άσκησης με απασχόληση των φοιτητών/ριών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις, προκειμένου να αφομοιώσουν την επιστημονική γνώση και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, αναδεικνύοντας τις δεξιότητές τους και αναπτύσσοντας επαγγελματική συνείδηση.
Η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών/ριών διήρκησε ένα μήνα (Ιούλιος 2012). Η διαδικασία της τοποθέτησής τους στους φορείς ολοκληρώθηκε από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.
Στο πλαίσιο αυτό, απασχολήθηκαν δύο φοιτήτριες του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., στο Τμήμα Πολιτισμού ΤΟΥ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Οι φοιτήτριες απασχολήθηκαν επιτυχώς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στη Ν. Μηχανιώνα, α) εξυπηρετώντας το αναγνωστικό κοινό, β) καταλογογραφώντας βιβλία, γ) ψηφιοποιώτας μέρος των πρώην Κοινοτικών Αρχείων της Μηχανιώνας και δ) αποδελτιώνοντας άρθρα της εφημερίδας "Μακεδονία" που αναφέρονταν στην ιστορία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.