Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ενθουσιάζει η "Γιορτή Τρύγου 2012" στην Αγία Τριάδα


Με παραδοσιακούς χορούς από πολλές περιοχές της χώρας αλλά και τις αλησμόνητες πατρίδες, συνεχίζονται σήμερα Σάββατο και την Κυριακή 5 Αυγούστου οι εκδηλώσεις της «Γιορτής Τρύγου 2012» που οργανώνει στην παραλία της Αγίας Τριάδας ο Σύλλογος προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας.

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί με ενθουσιασμό τις εκδηλώσεις
Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής και λίγο πριν αρχίσει η λαϊκή βραδιά που ήταν κι αυτή ενταγμένη στη «Γιορτή Τρύγου 2012», ο πρόεδρος  του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας, κ. Άγγελος Σιδηρόπουλος, σημείωσε με έμφαση ότι η παράδοσή μας, είτε αυτή είναι η μουσική, είτε ο χορός, είτε τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα του τόπου μας, που περνούν από γενιά σε γενιά, είναι σήμερα ότι πολυτιμότερο διαθέτουμε. Για να προσθέσει:
«Ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας και η παράδοσή μας, είναι ο καθρέφτης της καθημερινότητάς μας. Είναι αυτές οι αξίες που δίνουν διάσταση στην ύπαρξή μας και οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε. Μέσα στη δίνη των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που βιώνουμε όλοι σήμερα, έρχεται η ακούραστη και συνεχής δραστηριότητα του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας, να μας χαρίσει ένα μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και ταυτόχρονα στιγμές διασκέδασης και μεγάλης καλλιτεχνικής δημιουργίας».
Και ο κ. Σιδηρόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «σήμερα, που οι ηθικές αξίες παραμερίζονται μπροστά στο συμφέρον και η πίστη στα ιδανικά εξαγοράζεται, ο σύλλογος έχει υποχρέωση να σεβαστεί όλα τα δημιουργήματα των προγόνων μας και στηριγμένος πάνω σε αυτά να δώσει στην Αγία τριάδα το παρόν και το μέλλον που της αξίζει».

Το σημερινό πρόγραμμα
Στο σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Γιορτής Τρύγου 2012», τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας τριάδας, θα παρουσιάσουν χορούς από τις ακόλουθες περιοχές: Δεσκάτης Γρεβενών, Σαλαμίνας, Πόντου, Αρτάκης Κυζίκου, Βώλακα Δράμας, Καππαδοκίας, Λέσβου, Τζιάς, Μακεδονίας, Κυθήρων και Έβρου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής
Το βράδυ της Κυριακής, πάντα στο χώρο της παραλίας Aγίας Τριάδας, θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Προσφύγων Ανατ. Θράκης Αγίας Τριάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Πνεύματος Σερρών και του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάστρου, παρουσιάζοντας χορούς από την Ανατωλική Ρωμυλία, τη Μικρά Ασία, τη Θεσσαλονίκη, το Βαμβακόφυτο Σερρών, το Άγιο Πνεύμα Σερρών, την Κύθνο, την Άνδρο, την Προποντίδα, καθώς επίσης και Σαρακατσάνικους χορούς.
Υπεύθυνος διδασκαλίας και παρουσίασης των χορευτικών τμημάτων είναι ο Γιάννης Τσαλίκης, ενώ συνοδεύουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Λιοκάτης (κλαρίνο), Νεκτάριος Κοσμίδης (βιολί, τραγούδι), Γιώργος Νταβλιάκος (ακορντεόν, γκάϊντα, καβάλι), Βασίλης Γραμματικός (τσαμπούνα), Μίλτος Σπυριδόπουλος (λαούτο), Σίμος Ηλίας (ζουρνά), Θεόδωρος Ντάφτσης (ζουρνά), Νικόλαος Ντάνκης (νταούλι), Τασούλα Κοσμίδου (κρουστά) και Ρία Ελληνίδου (τραγούδι).
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.