Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Στις 19 Σεπτεμβρίου η δίκη για τη "μαύρη τρύπα" 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης


Στις 19 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της υπόθεσης της μαύρης τρύπας στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία σύμφωνα με το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας φτάνει στα 51,4 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση στο εδώλιο του Τριεμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα βρεθούν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και ως ο «πρωταγωνιστής του σκανδάλου», ο Μιχάλης Λεμούσιας και οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Αθανάσαρος, Αναστάσιος Γερογιάννης και Μιχάλης Ζορπίδης. Στη θέση του κατηγορούμενου θα καθίσουν και 12 διοικητικοί υπάλληλοι και στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης σε βάρος των οποίων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης μαμούθ. Οι βασικές κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία υπεξαίρεση, της πλαστογραφίας καθώς και ηθικής αυτουργία και συνέργεια στις παραπάνω πράξεις.
Παράλληλα την ίδια ημερομηνία, στις 19 Σεπτεμβρίου θα συνεκδικαστεί ουσιαστικά και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Παναγιώτη Σαξώνη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και αφορά στην παράνομη νομιμοποίηση χρηματικού ποσού πάνω από 3.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο του 1998 έως και το Δεκέμβριο του 2008 οι αδικαιολόγητες οικογενειακές καταθέσεις προσδιορίστηκαν στο ποσό των 2.074.053 ευρώ, ενώ το χρηματικό ποσό που φέρεται ότι νομιμοποίησε παράνομα μέσω του ΟΠΑΠ είναι, σύμφωνα με το βούλευμα, 1.065.554 ευρώ.
Αντίθετα οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βάρος του Β.Παπαγεωργόπουλου, του Μ.Λεμούσια, του Μ.Ζορπίδη και του πρώην προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να προσδιοριστούν και να εκδικαστούν σε άλλες ημερομηνίες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που διενεργήθηκε στους προσωπικούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων αλλά και των συζύγων τους φέρεται ότι βρέθηκαν «πλεονάσματα» ύψους 1.040.000 ευρώ για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, περίπου 800.000 για τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, περίπου 6.000.000 ευρώ για τον Μιχάλη Ζορπίδη και 160.000 ευρώ για τον πρώην προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας.

πηγή: εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.