Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μηνύσεις από το δήμο για τα Beach Bar του Ποταμού


Αποφασισμένος να κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, υποβάλλοντας μηνύσεις εναντίον του επιχειρηματία που εκμεταλλεύονταν μέχρι τώρα τα 4 beach bar στον Ποταμό της Επανομής, είναι ο δήμος Θερμαϊκός, σε περίπτωση που έχει προκαλέσει φθορές στα κτίσματα. 

Αυτό τονίστηκε το βράδυ της Τρίτης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαυρομάτης ότι ο επιχειρηματίας κ. Πολύκαρπος «κατεδαφίζει τα κτίσματα».
Παρά το γεγονός ότι οι ενέργειες από τον επιχειρηματία είχαν αρχίσει από το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης αναστολής κατά της έξωσης του, εντούτοις το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε σαφή εικόνα τι ακριβώς συμβαίνει με τα συγκεκριμένα κτίσματα. Εάν δηλαδή πρόκειται για κατεδάφιση, γκρέμισμα μέρους των κτισμάτων  ή αφαίρεση ξύλινων πρόσθετων κατασκευών.
Όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσαπουρνάς, ο επιχειρηματίας όταν ανέλαβε τα 4 beach bar του Ποταμού, γκρέμισε τα κτίσματα που υπήρχαν εκεί και έκανε δικές του κατασκευές. «Πρέπει να μας τα παραδώσει όπως τα παρέλαβε. Το σημείο εκείνο θυμίζει νεκροταφείο. Ντρέπομαι που είμαι Επανομίτης», είπε χαρακτηριστικά.
Με τη σειρά του ο πρώην δήμαρχος Επανομής κ. Απόστολος Οικονομίδης ενημέρωσε ότι όταν το 2007 ανέλαβε εκ νέου δήμαρχος «παραλάβαμε τότε εμείς τέσσερις κατασκευές αδειοδοτημένες. Ενδεχομένως να θέλει να αφαιρέσει τις επιπλέον κατασκευές.  Εάν έχει προκαλέσει επιπλέον φθορές τότε ο δήμος να στραφεί εναντίον του».
Η συζήτηση έκλεισε με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κωστή Κούτουκα να λέει ότι υπάρχουν ασάφειες στο μισθωτήριο συμβόλαιο του κ. Πολύκαρπου με τον δήμο, αλλά και να διαβεβαιώνει το σώμα ότι «σε περίπτωση που έχει προκαλέσει βλάβες και φθορές στην αρχική κατασκευή, τότε ο δήμος θα κινηθεί νομικά εναντίον του, υποβάλλοντας μηνύσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.