Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης


Με μια ανοιχτή δωρεάν συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, ανοίγει επίσημα, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, η αυλαία των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Στη συναυλία αυτή η  Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει 12 κορυφαία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και γιορτάζει με την πόλη κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, που συμμετέχει κι αυτό στην εκδήλωση, εμφανιζόμενο για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Αλέξανδρος Μυράτ. Έργα που θα παρουσιαστούν στο κοινό είναι των Suppe, Mozart, Rossini, Offenbach, Chabrier, Bach, Strauss, Elgar, Khachaturian, Pachelbel και Stravinsk.
Παράλληλα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα μουσεία της πόλης με αφορμή την έναρξη του εορτασμού 2012 . Συγκεκριμένα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αίθριο Μουσείου) συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης "Μουσικές στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης"  και σε συνεργασία με το art café του Μουσείου Terra Antiqua, οργανώνει στον αίθριο του χώρο, συναυλία με το γυναικείο πολυφωνικό σύνολο οι STRINGLESS. 
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει με μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη με τους Ανδρέα Καρακότα και Plaza Ensemble με έντεχνη μουσική ελλήνων συνθετών. Στην Πλατεία της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς  θα πραγματοποιηθεί το  Πικ νίκ Urban Festival με συναυλίες και θερινό σινεμά σε συνεργασία και με το Πειραματικό Εργαστήριο Μελέτης και Έρευνας για την Πολιτική, την Οικονομία και τον Πολιτισμό ‘ Parenthesis’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.