Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Συνεδριάζει την Tρίτη το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Προβλέπεται ότι θα είναι θυελλώδης η συνεδρίαση λόγω σοβαρών ζητημάτων
Όλα τα πρόσωπα της φωτογραφίας φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν
στη συνεδρίαση της Τρίτης: Ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του
Δ.Σ. κ.Κ.Στεφανίδης και ο γραμματέας του ΔΣ κ. Αντώνης Ζαβέρκος
Θυελλώδης, αναμένεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, που πραγματοποιείται την Τρίτη 28 Αυγούστου 2012, στις 8 το βράδυ. Και είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, γίνεται χωρίς να σταλεί ειδοποίηση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης  στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, όπως γινόταν εδώ και δύο χρόνια σε όλες τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του Δ.Σ.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση πρόκειται να τεθεί θέμα από δημοτικούς συμβούλους σχετικά με τη στάση αυτονόμησης  που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης, ο οποίος δείχνει να έχει διαχωρίσει πλήρως τη θέση του από την δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός για όλους» του δημάρχου κ. Γιάννη Αλεξανδρή, ακολουθώντας δική του, πορεία.
Χαρακτηριστική εν προκειμένω, είναι η αλληλογραφία με τον δήμαρχο Θερμαϊκού που δημοσιοποίησε τις τελευταίες ημέρες ο κ. Στεφανίδης, αφήνοντας μπηχτές και σπόντες κατά της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, από την οποία και ο ίδιος προέρχεται. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνει ότι «..δεν υπολογίζω κανένα πολιτικό κόστος», αναφέροντας παράλληλα πως «…θα είμαι απέναντι στην αδράνεια, στην αναποτελεσματικότητα, σε μικροσυμφέροντα, σε μικροπολιτικές, σε αδιαφανείς διαδικασίες».
Το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίζεται στην επιστολή Στεφανίδη το ποιους αφορούν οι αναφορές του περί «αδράνειας», «αναποτελεσματικότητας», «μικροσυμφέροντα», «μικροπολιτικές» και κυρίως οι αιτιάσεις του για «αδιαφανείς διαδικασίες», προκάλεσε αναταραχή στους κύκλους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα φέρονται αποφασισμένοι να ζητήσουν σύγκληση της δημοτικής ομάδας, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα με τη στάση του προέδρου του δημοτικού συμβούλου και αν αυτός προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί.

Μάχη για «τσαρδάκια» και σκουπίδια
Στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται ότι θα γίνει «μάχη», με αφορμή δύο επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν. Η μία από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαυρομάτη, σχετικά µε την εφαρµογή της διαδικασίας διαγραφής των προστίµων που έχουν επιβληθεί από τη ∆ιεύθυνση Πολεοδοµίας για τις αυθαίρετες κατασκευές στη Νέα  Μηχανιώνα. Και η δεύτερη από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αντώνη Ζαβέρκο, ο οποίος ζητάει να μάθει το λόγο ακύρωσης του διαγωνισµού ανάθεσης της αποκοµιδής απορριµµάτων σε ιδιώτη, για τη δηµοτική ενότητα Θερµαϊκού. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ζαβέρκος, που είναι εσχάτως πολιτικός φίλος του κ. Στεφανίδη, διατυπώνει για μία ακόμη φορά τελευταία βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της διοίκησης του δήμου, ρωτώντας για το θέμα των σκουπιδιών εάν «…είναι αλήθεια ότι προσπαθήσατε να κάνετε φωτογραφική τη διακήρυξη του διαγωνισµού, προκειµένου ν’ αποφύγετε τον προηγούµενο ανάδοχο κ.∆ιονυσόπουλο; Εχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισµός και  αν ναι τότε ποιος είναι ο νέος ανάδοχος; «

Η Ημερήσια Διάταξη
Τα θέµατα ηµερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Τρίτης 28 Αυγούστου 2012 έχουν ως εξής:
1. Εγκριση της υπ’ αρ. 214/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού Β’  τριμήνου του Δήμου. Εισηγητής:Γεν. Γραμματέας κ. Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
2. Έγκριση της υπ΄αρ.31/2012 απόφασης ΔΣ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με τον επανακαθορισμό των θέσεων στεγάστρων  κλπ. Εισηγητής: Δημ.Σύμβουλος κ.Χ.Βογιατζής.  3. Έγκριση της υπ΄αρ.35/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που αφορά στην μετατόπιση περιπτέρου στη ΔΚ Επανομής. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Βογιατζής.
4. Κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού και ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσίας «Μεταφορά μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού». Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βασιλειάδης.
5. Λύση σύμβασης μίσθωσης δημοτικού αγροτεμαχίου με αρ.329 στην Τοπική Κοινότητα Αγγελοχωρίου.   Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
6. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2012.  Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
7. Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης.  Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
8. Παράταση προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΕΔ για τη λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
9. Εγκριση κατανομής ποσού στην Α/θμια Σχολική Επιτροπή για τις αμοιβές των σχολικών τροχονόμων». Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ . Ι.  Βασιλειάδης.
10. Καταβολή εξόδων μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα και διάθεση πίστωσης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ Κούτουκας.
11. Καταβολή εξόδων μετακίνησης του Γενικού Γραμματέα στην Αθήνα και διάθεση πίστωσης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
12. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθένα.  Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
13. Ανάκληση της 231/2012 απόφασης του ΔΣ. Εγκριση πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ.  Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
14. Ορισμός ομάδας έργου, καθορισμός καθηκόντων κλπ για την υλοποίηση του έργου «Τοπική δράση κοινωνικής συνοχής & απασχόλησης ανατολικής Θες.νίκης».  Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ.Λαζαρίδης.
15. Αποδοχή παραίτησης του ΔΣ κ.Ι.Τσακμάκα από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και ορισμός νέου εκπροσώπου.  Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
16. Τροποποίηση της υπ’ αρ. 139/2012 απόφασης του ΔΣ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
17. Τροποποίηση της υπ’ αρ. 117/2012 απόφασης του ΔΣ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας 
18. Τροποποίηση της υπ’ αρ. 119/2012 απόφασης του ΔΣ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας
19. Τροποποίηση της υπ’ αρ. 133/2012 απόφασης του ΔΣ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας
20. Τροποποίηση της υπ’ αρ. 127/2012 απόφασης του ΔΣ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας
21. Τροποποίηση της υπ’ αρ. 116/2012 απόφασης του ΔΣ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας
22. Τροποποίηση της υπ’ αρ. 107/2012 απόφασης του ΔΣ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας
23. Ορισμός εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΣΔΑ της Κεντρικής Μακεδονίας. Εισηγητής: Γ.Γ.κ.Ελ.Κεραμιδάκης
24. Εγκριση της υπ’ αρ. 163/2012 απόφασης του ΔΣ του ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Εισηγητής: Πρόεδρος κ.Ι.Τσακμάκας
25. Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην παραλιακή περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Μηχανιώνας, με μισθωτή την ΑΦΟΙ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΟΕ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ.Λαζαρίδης.
26. Εγκριση μετάβασης Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων  στην Αθήνα, στα πλαίσια συμμετοχής στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.  Εισηγητής: Γ.Γ.κ.Ελ.Κεραμιδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.