Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Προκλήσεις ανεγκέφαλων κατά των μουσουλμάνων


Για «μηχανοκίνητους ακραίους» που προκαλούν την ώρα της προσευχής των μουσουλμάνων έξω από τζαμιά και οικισμούς της Ξάνθης έκανε λόγο σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τοπείρου, Στέλιος Χατζηευαγγέλου, φωτογραφίζοντας τα μέλη συγκεκριμένου κόμματος.

«Τις τελευταίες ημέρες που οι συνδημότες μας της μειονότητας συμμετέχουν στο Ραμαζάνι τους, συνέβησαν σε οικισμούς του δήμου μας προκλητικές ενέργειες από ομάδα ''μηχανοκίνητων'' ακραίων στοιχείων, την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών και έξω από τα τζαμιά», αναφέρει ο δήμαρχος Τοπείρου χαρακτηρίζοντας τις συγκεκριμένες ενέργειες απαράδεκτες και επικίνδυνες.
«Είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο. Είναι επίσης απαράδεκτο να εμποδίζονται συνδημότες μας στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και να συμβαίνουν αυτές οι απρόκλητες και επικίνδυνες ενέργειες, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και τη στοχοποίησή τους», αναφέρει, ζητώντας μάλιστα από τις αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν τους «πρωταγωνιστές» τέτοιων επεισοδίων. «Προειδοποιούμε αυτή τη μικρή ομάδα των επικίνδυνων, ανεγκέφαλων τραμπούκων ότι στα σχέδιά τους θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους. Και θα τους εντοπίσουμε και θα πάρουμε μέτρα εναντίον των ακραίων ενεργειών και συμπεριφορών τους, με τη βοήθεια και των αστυνομικών αρχών του τόπου», αναφέρει μεταξύ άλλων διαβεβαιώνοντας τους μουσουλμάνους της περιοχής ότι «η ζωή τους θα συνεχιστεί με την ίδια ηρεμία, ελευθερία και ασφάλεια, όπως συνέβαινε και μέχρι σήμερα».
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες ημέρες μηχανοκίνητη πορεία στην Ξάνθη πραγματοποίησαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής όπως ανακοινώθηκε μάλιστα και στο επίσημο σάιτ του κόμματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κινητοποίηση έγινε «για το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς λαθρο-εποίκων στην περιοχή της Θράκης» επισημαίνοντας ότι «οι συναγωνιστές μας έτυχαν θερμής και εγκάρδιας υποδοχής, αυτή τη φορά από τους κατοίκους των χωριών και κωμοπόλεων Γενισέα, Πόρτο Λάγος, Μάνδρα, Πεζούλα, Αβδηρα, Μυρωδάτο, Μάγγανα, Εράσμιο και τέλος τους Τοξότες».
Ο Γ. Καμίνης
Το κράτος δικαίου είναι η μοναδική εγγύηση για την έξοδο από τη ρατσιστική κρίση βίας, επισήμανε χτες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Αποδίδει, παράλληλα, τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα βίας στην «αθρόα παράνομη είσοδο μεταναστών» και στην «απόπειρα μηχανοκίνητων φασιστοειδών συμμοριών να πάρουν το νόμο στα χέρια τους».
«Οταν, σχεδόν καθημερινά, συνάνθρωποί μας πέφτουν μαχαιρωμένοι στους δρόμους, πρέπει η κοινωνία να βρίσκεται σε εγρήγορση και η Πολιτεία, μόνη αρμόδια για την τήρηση των νόμων και της τάξης, συνεπής στην υποχρέωσή της να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Το κράτος δικαίου αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την έξοδο από την κρίση βίας, που προκαλεί η αθρόα παράνομη είσοδος μεταναστών, καθώς και η απόπειρα μηχανοκίνητων φασιστοειδών συμμοριών να πάρουν το νόμο στα χέρια τους», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.
 πηγή: εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.