Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Αποζημίωση 270.000 ευρώ λόγω παραλείψεων ΕΚΑΒ


Αποζημίωση 270.000 ευρώ, επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, λόγω παραλείψεων οργάνων του ΕΚΑΒ, σε συγγενείς 18χρονου, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν στην αγωγή τους οι συγγενείς του 18χρονου, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο του τροχαίου 55 λεπτά ενώ δεν εστάλη κινητή ιατρική μονάδα.
Μάλιστα, σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις, δεν είχαν θιγεί άλλα ζωτικά όργανα του νεαρού πλην των πνευμόνων και το περιστατικό μπορούσε να αντιμετωπιστεί από γιατρό με διασωλήνωση τραχείας και αναπνευστήρα, οπότε και ο 18χρονος θα γλίτωνε τον θάνατο.
Τελικά, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή, έκρινε ότι υπήρξαν παραλείψεις οργάνων του ΕΚΑΒ λόγω τόσο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης όσο και της μη αποστολής ιατρικής κινητής μονάδας και επιδίκασε συνολικά στους συγγενείς 270.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας και ένα βαθμό συνυπαιτιότητας του θύματος, γιατί δεν είχε ρυθμίσει την ταχύτητα του οχήματός του (70 χλμ.) σε χαμηλότερο όριο λόγω της βροχής και της ολισθηρότητας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.