Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

"Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"


«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», λέει η σοφή λαϊκή παροιμία. Ταιριάζει νομίζουμε κουτί στην περίπτωση του αντιδημάρχου τουριστικής ανάπτυξης του δήμου  Θερμαϊκού, ο οποίος ενοχλημένος από δημοσίευμά μας για την καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας του δημοτικού γραφείου τελετών, χαρακτηρίζει «κακοήθειες» τα όσα γράψαμε και επιδίδεται από την πλευρά του σε μία πρωτοφανή απρέπεια, σε μία αθλιότητα του αισχίστου είδους.

Τι γράψαμε εμείς;  Αναφέραμε ότι «με καθυστέρηση δύο περίπου ετών από τη δημιουργία του, άρχισε επιτέλους να λειτουργεί το Γραφείο Τελετών του δήμου Θερμαϊκού, που ανήκει στη δημοτική επιχείρηση «Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού ΑΕ». Το πότε δημιουργήθηκε η ΤΕΘ, δεν το λέμε αυθαίρετα εμείς, αλλά τα κείμενα που ευτυχώς μένουν. Καθώς η ΤΕΘ, σύμφωνα με τον καλά ενημερωμένο «Ακτιβιστή», ιδρύθηκε στις 27-12-2010  (http://activistika.blogspot.gr/2011/06/blog-post_9089.html). Ενώ όπως προκύπτει από την «Διαύγεια», η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού «καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών και πήρε αριθμό Μητρώου 70484/62/Β/10/142, δημοσιεύθηκε δε στις 31 Δεκεμβρίου 2010 με αρ.ΦΕΚ 15113. Η εταιρεία υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο από την 31/12/2010» (σχετικά στην ΑΔΑ: 4ΑΘΩΩΡ2-Λ της «Διαύγειας»). Επομένως, πόσος χρόνος πέρασε από τη δημιουργία της ΤΕΘ;
Δεν είναι δύο χρόνια, αλλά ένας χρόνος, δηλώνει ο αντιδήμαρχος. Κι έτσι όμως να είναι, θα μπορούσε να λειτουργήσει νωρίτερα το γραφείο τελετών, στους 12 και πλέον μήνες που πέρασαν από τότε, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και να απολεσθούν οικονομικά οφέλη για την ΤΕΘ και κατά συνέπεια το δήμο Θερμαϊκού.
Από κει και πέρα ο αντιδήμαρχος, διατυπώνει τον προκλητικό, αβάσιμο και συνάμα συκοφαντικό ισχυρισμό ότι δήθεν… «το γεγονός ότι κάποιοι δεν μπόρεσαν να βρουν εύφορο έδαφος για επαγγελματική ενασχόληση στην Ανώνυμη Εταιρία του Δήμου, αποδεικνύεται ικανό κίνητρο για την «αντικειμενική» αντιμετώπισή μας και ταυτόχρονη δικαίωση για τις επιλογές μας», όπως ισχυρίζεται.
Τι στην πραγματικότητα συνέβη; Λίγο καιρό μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, μας παρακάλεσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής να βοηθήσουμε με την πείρα και τις γνώσεις μας, μία προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την έκδοση μηνιαίας εφημερίδας του δήμου, στη θέση των τριών εφημερίδων που εκδίδονταν στους πρώην δήμους Επανομής, Θερμαϊκού και Μηχανιώνας. Κάποια στιγμή αργότερα μας τηλεφώνησε ο αντιδήμαρχος και σε συνάντηση που είχαμε σε καφέ της Μηχανιώνας, παρουσία μάλιστα συναδέλφου μου δημοσιογράφου, επανέλαβε την παράκληση του δημάρχου, διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις για την ύλη της έκδοσης, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια κατάληξη, απόφαση ή συμφωνία για… «επαγγελματική ενασχόληση» στην ΤΕΘ, όπως ανακριβώς ισχυρίζεται. Και έκτοτε… «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση» για το θέμα. Ενώ και η ιδέα για την έκδοση της εφημερίδας, χάθηκε στα χρονοντούλαπα του δήμου, για άγνωστους λόγους, όπου παραμένει έκτοτε αραχνιασμένη, μαζί με πολλές από τις προεκλογικές εξαγγελίες.
Έτσι έχει η υπόθεση της κατά φαντασίαν … «επαγγελματικής ενασχόλησής» μας και των προσβλητικών υπαινιγμών. Και επομένως τα περί «κακοήθειας» επιστρέφονται. Εξάλλου, λίγο-πολύ, όλοι γνωριζόμαστε πλέον σε αυτό τον τόπο…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.