Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Διήμερο πανηγύρι στην Καλαμαριά


Ο Δήμος Καλαμαριάς, τιμώντας κατά παράδοση, εδώ και χρόνια, τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, διοργανώνει διήμερο πανηγύρι στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, την Κυριακή και Δευτέρα 5 και 6 Αυγούστου.

Μετά την περιφορά της εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στις 7 το απόγευμα και τον Εσπερινό που θα ακολουθήσει, την παραμονή της μεγάλης γιορτής, η πλατεία θα πλημμυρίσει από ήχους της ποντιακής λύρας και θα αναβιώσει το Ποντιακό Πανηγύρι που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα ανασύρει μνήμες από την  πατρίδα και θα δώσει την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν τον τρόπο διασκέδασης των παλιότερων γενεών. 

Την Κυριακή στις 9 το βράδυ θα χορέψουν τα χορευτικά των ποντιακών συλλόγων καλαμαριάς «Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς», «Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς ο Προμηθέας», «Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς» και «Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος οι Μίθριοι». 

Τη Δευτέρα στις 9.30 η βραδιά θα ξεκινήσει με ομιλία του Δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, ο οποίος θα αναφερθεί στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να αρχίσουν στην Καλαμαριά, καθώς και στο σχεδιασμό τη διοργάνωση και υλοποίηση δράσεων για τους πολίτες, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον τόπο μας και θα κλείσει με το μεγάλο ποντιακό γλέντι που έχουν ετοιμάσει  όλα τα συγκροτήματα της Καλαμαριάς, που θα χορέψουν σε ενιαίο πρόγραμμα.

Oι Καλαμαριώτες πιστοί στο ραντεβού του Αυγούστου, θα είναι εκεί για να χορέψουν να τραγουδήσουν και να τιμήσουν με ευλάβεια και φέτος τη Μητρόπολη, που τόσο στενά είναι συνδεμένη μαζί τους, από τα χρόνια που βρέθηκαν πρόσφυγες στην Καλαμαριώτικη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.