Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Θέρμη: Αφιέρωμα στο Γαλλικό κινηματογράφο


Αφιέρωμα στο Γαλλικό Κινηματογράφο σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται από τον δημοτικό κινηματογράφο της Θέρμης από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ  (Les Aventures extraordinaires d'Adele Blanc-Sec) 
Περιπέτεια φαντασίας | 2010| Διάρκεια 107’
Σκηνοθεσία : Λικ Μπεσόν | με τους: Ματιέ Αμαλρίκ, Λουίζ Μπουργκουάν, Ζιλ Λελούς, Ζαν-Πολ Ρουβ
Το 1912, η Αντέλ Μπλαν-Σεκ, ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της, όπως να ταξιδέψει μέχρι την Αίγυπτο και να βρεθεί αντιμέτωπη με μούμιες κάθε είδους. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι επικρατεί πανικός! Το αυγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, έχει εκκολαφθεί μυστηριωδώς σε ένα ράφι του Φυσικού Μουσείου Ιστορίας, και διασπείρει τον τρόμο στον ουρανό της πόλης. Τίποτα όμως δεν σταματά την Αντέλ Μπλαν-Σεκ, οι περιπέτεις της οποίας κρύβουν πολλές ακόμα απίστευτες εκπλήξεις…
Θέρμη 27/8


Τα Ομορφόπαιδα (Les Beaux Gosses )                                      
Κομεντί| 2008| Διάρκεια 90’
Σκηνοθεσία : Ριάντ Σατούφ
με τους Βενσάν Λακόστ, Αντονί Σονιγκό, Αλίς Τρεμολιέρ
O Hervé είναι δεκατεσσάρων χρονών και ζει μόνος μαζί με τη μητέρα του. Ένας έφηβος που πλημμυρίζει από τις ορμές του, άχαρος εμφανισιακά και δίχως ιδιαίτερη τόλμη. Στο γυμνάσιο τα κουτσοκαταφέρνει και έχει δίπλα του τα φιλαράκια του. Αυτό που έχει κυριέψει όλη του τη σκέψη είναι να βγει με ένα κορίτσι. Δυστυχώς, σε αυτά τα θέματα τρώει τη μια απόρριψη μετά την άλλη, χωρίς ωστόσο να το βάζει κάτω. Και κάποια μέρα, χωρίς καλά-καλά να καταλάβει και πώς, έχει βρεθεί να αρέσει στην Aurore, σε ένα από τα πιο όμορφα κορίτσια της τάξης του...
Υποψηφιότητες στα βραβεία César 2010 στις κατηγορίες δεύτερου γυναικείου ρόλου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, καλύτερης ταινίας πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. Συμμετοχή στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών το 2009.
Θέρμη 28/8


Villa Amalia                                                                     
Κοινωνική | 2009 | Διάρκεια 91’
Σκηνοθεσία : Μπενουά Ζακό  | Με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ξαβιέ Μποβουά, Μάγια Σανσά
Σαν τη σταγόνα του νερού που ξεχειλίζει το βάζο, μια νύχτα η Ann βλέπει τον Thomas να αγκαλιάζει μιαν άλλη και αποφασίζει να τον παρατήσει, να τα παρατήσει όλα. Είναι μουσικός, μόνο η μουσική την κρατάει αλλά δεν τη συγκρατεί. Το μόνο δέσιμο που έχει είναι με τη μουσική. Διαλύει τη φιλική της σχέση με τον Georges, που εμφανίστηκε τώρα μπροστά της ενώ τον ήξερε από τότε που ήταν παιδιά, και δραπετεύει, φεύγει να αναζητήσει τις ρίζες της και τη μοίρα της, βρίσκει ένα νησί, εκεί που είναι η βίλα Amalia.
Θέρμη 29/8

Μικρά αθώα ψέματα (Les Petits Mouchoirs)                            
Δραματική κομεντί | 2010 | Διάρκεια: 154'
Σκηνοθεσία : Γκιγιόμ Κανέ|  Με τους: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φρανσουά Κλιζέ, Ζαν Ντιζαρντέν, Μπενουά Μαζιμέλ
Μετά από ένα τραγικό γεγονός, μία παρέα φίλων αποφασίζει παρόλα αυτά να φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές δίπλα στη θάλασσα όπως κάθε χρόνο. Η φιλία, οι πεποιθήσεις, οι ενοχές, οι έρωτες τους καταρρέουν. Είναι καιρός να «πέσουν οι μάσκες» και να αποκαλυφθούν μυστικά και ψέματα.
Θέρμη 30/8


Άρθουρ 3: Ο πόλεμος των δυο κόσμων (Arthur et la guerre des deux mondes) 
Οικογενειακή | 2010 |  Διάρκεια 100΄
Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν  με τους: Ζεράρ Νταρμόν, Μιλέν Φαρμέρ
Ο Μαλτάζαρ παγιδεύει τον Άρθουρ στη γη των Μίνιμοϊ και ταξιδεύει προς την αντίθετη κατεύθυνση, καταλήγοντας στον κόσμο των ανθρώπων. Τότε αναγκάζει έναν πλαστικό χειρουργό να του φτιάξει ανθρώπινο πρόσωπο, ώστε να μπει έτσι στο σπίτι των παππούδων του Άρθουρ. Εκεί ψάχνει για ένα φιαλίδιο που περιέχει το ελιξήριο που χρειάζεται ο Άρθουρ για να επανέρχεται στο φυσικό του μέγεθος. Όταν οι μικροσκοπικοί Άρθουρ, Σελένια και Μπεταμές φτάνουν τελικά στο σπίτι, ο Μαλτάζαρ έχει ήδη αρπάξει το φιαλίδιο. Τώρα πλέον ο Μαλτάζαρ, όντας ήδη πολύ ψηλός, επανδρώνει ένα στρατό γιγάντιων κουνουπιών στο γειτονικό δάσος. Ο Άρθουρ ζητά τη βοήθεια της Βασίλισσας Μπι, της οποίας το μαγικό μέλι είναι αυτό που μπορεί να τον επαναφέρει στο μέγεθός του. Θα είναι όμως αυτό αρκετό για να μπορέσει ο Άρθουρ να βγει νικητής στον πόλεμο των δύο κόσμων;
Θέρμη 31/8 


Ο Τελευταίος Χορευτής του Μάο  (Mao's Last Dancer)  
Βιογραφία-Δράμα |Αυστραλία 2009| Διάρκεια 117’
Σκηνοθεσία: Μπρους Μπέρεσφορντ| με τους: Τσι Τσάο, Αμάντα Σουλ, Κάιλ ΜακΛάχλαν, Μπρους Γκρίνγουντ
Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ που εξιστορεί την επική διαδρομή του Λι Κουνζίν από μικρό χωριατόπουλο στην επαρχία της Κίνας, στην καταξίωση στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα ως ένας από τους κλασικούς χορευτές παγκόσμιου αναγνώρισης.
Σε ηλικία 11 μόλις χρόνων ο Li Cunxin εντοπίζεται στην επαρχία της Κίνας από αντιπροσώπους της κυρίας Μάο, χαρακτηρίζεται ταλέντο και με συνοπτικές διαδικασίες αποσπάται από την οικογένειά του για να σπουδάσει μπαλέτο στο Πεκίνο. Εκεί το μικρό χωριατόπουλο σιγά σιγά αναπτύσσεται και ξεδιπλώνει το ταλέντο του για να γίνει ένας εξαιρετικός χορευτής. Το 1979 κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών ανταλλαγών των ΗΠΑ με την Κίνα, ο Li Cunxin βρίσκεται στο Τέξας. Εκεί θα ερωτευτεί μια γοητευτική Αμερικανίδα και το πάθος θα τον οδηγήσει δύο χρόνια αργότερα να αυτομολήσει. Όμως το ταλέντο του στο χορό ξεπερνά σύνορα και ο Li Cunxin θα διαπρέψει στο Houston Ballet και αργότερα στην Αυστραλία.
Θέρμη 3/9 | Καρδία 3/9 | Σουρωτή 5/9 | Πλαγιάρι 6/9| Τριάδι 7/9| Ν. Ρύσιο 8/9 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.