Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σήμερα Σάββατο σβήνουμε τα φώτα 8,30-9,30 μ.μ.

«Συνεπής» και φέτος στο «ραντεβού» του με την Ώρα της Γης ο πλανήτης «λαμβάνει μέρος» στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Αύριο, Σάββατο 28 Μαρτίου, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα, για μία ώρα, από τις 8.30 μμ έως τις 9.30 μμ, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ελλάδα συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.

Φέτος, ο WWF μας καλεί τους ανθρώπους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή. Έξι στους δέκα πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Η Ώρα της Γης φέτος δίνει την αφορμή στους πολίτες να ανακαλύψουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής μέσα από τη συμμετοχή τους στη WWF – Καλύτερη Ζωή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φέρνει κοντά και προτρέπει τους ανθρώπους σε μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές τόσο για τους ίδιους όσο και για τον πλανήτη».

Πολλοί είναι οι δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, ενώ για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Την παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, «Ώρα της Γης», στηρίζουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, που μέσω ενός σύντομου ηχητικού μηνύματος που θα ακούγεται σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και του τραμ, θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για την «Ώρα της Γης», προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον. Στην ίδια πρωτοβουλία θα συμμετάσχει και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.