Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τσίπρας προς Μέρκελ: Θα πληρώσω συντάξεις και μισθούς, όχι χρέη

Πεντασέλιδη επιστολή στην Άγγελα Μέρκελ στην οποία δηλώνει ξεκάθαρα πως «θα είναι αδύνατο η Αθήνα να εκπληρώσει άμεσα τις δανειακές της υποχρεώσεις αν η Ε.Ε. δεν καταφέρει να παρέχει κάποια βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια στη χώρα» έστειλε σύμφωνα με άρθρο του Peter Spiegel των Financial Times ο Αλέξης Τσίπρας στις 15 Μαρτίου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα που αναφέρει ότι έχει στη διάθεσή της το έγγραφο, ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προειδοποιεί πως η ελληνική κυβέρνησή θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα σε αποπληρωμή δανείων που οφείλει η χώρα μας (κυρίως προς το ΔΝΤ) ή τις κοινωνικές δαπάνες.
Μάλιστα μέσω της επιστολής ο Έλληνας πρωθυπουργός επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΚΤ για τον περιορισμό στην έκδοση εντόκων γραμματίων, αλλά και στην Ευρωζώνη για την άρνησή της να καταβάλει οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση προς την Αθήνα προτού αυτή εφαρμόσει έναν νέο γύρο οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
«Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της ΕΚΤ και τις καθυστερήσεις εκταμίευσης θα ήταν αδύνατο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να εξυπηρετήσει το χρέος της», φέρεται να γράφει χαρακτηριστικά στην επιστολή ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει την πεντασέλιδη επιστολή του αναφέροντας ότι «η Αθήνα δεσμεύτηκε για εκπλήρωση των υποχρεώσεών της σε ένδειξη καλής πίστης και στενής συνεργασίας με τους εταίρους ενώ ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Αγκελα Μέρκελ συμπληρώνοντας πως μια αποτυχία εξεύρεσης βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.