Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Δήμος Θερμαϊκού: Αντιδράσεις εργαζομένων για το ξεπούλημα της καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα

Έκτακτη Γενική Συνέλευση, πραγματοποιεί την Τρίτη 31 Μαρτίου, ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, με μοναδικό θέμα «Εκχώρηση διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτη». Την ίδια ώρα, αντιδράσεις μεταξύ των εργαζομένων, προκαλεί μία φράση του δημάρχου Θερμαϊκού ότι η διοίκηση του σωματείου, συμφωνεί μαζί του στην ανάθεση των σκουπιδιών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε ότι υπήρξε σύσκεψη με τη διοίκηση του Συλλόγου των εργαζομένων στο δήμο Θερμαϊκού, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, συμφωνούν με τις ενέργειές του για το ξεπούλημα της καθαριότητας σε ιδιώτες, με το επιχείρημα ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες και με τον υπάρχοντα εξοπλισμό, ο Δήμος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της καθαριότητας».
Εργαζόμενοι του Δήμου που επικοινώνησαν με το «Φάρο του Θερμαϊκού», δήλωσαν ότι αντί η δημοτική αρχή να μεθοδεύει τη διετή παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα, αντί μάλιστα του σεβαστού ποσού του 1.663.810 ευρώ, θα έπρεπε αυτό το επτάμηνο που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου, να είχε προετοιμάσει τη συντήρηση και επισκευή του δημοτικού εξοπλισμού, να είχε προμηθευτεί νέα μηχανήματα και οχήματα με λίζινγκ, απαιτώντας παράλληλα από την κυβέρνηση την έγκριση απασχόλησης πρόσθετου προσωπικού, ώστε να ανταποκριθεί επαρκώς στο έργο της καθαριότητας και η σχετική υπηρεσία να παραμείνει στη δικαιοδοσία του Δήμου.
«Εάν όλες οι υπηρεσίες ξεπουληθούν από τους Δήμους σε εργολάβους, τότε θα μείνει μετέωρη και η θέση των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, ώστε και αυτοί να πάνε στα σκουπίδια, μαζί με τα απορρίμματα», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Και ανακοίνωση του σωματείου ΟΤΑ
Το θέμα αυτό και η –κατά τους ισχυρισμούς Μαυρομάτη- σύμπλευση της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων δήμου Θερμαϊκού με τη δημοτική αρχή, για την παραχώρηση των σκουπιδιών σε ιδιώτες, προκάλεσε την αντίδραση του έτερου συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων των ΟΤΑ σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Και σε ανακοίνωσή του, επικρίνει το σύλλογο του Θερμαϊκού για «εργοδοτικό συνδικαλισμό» και σύμπλευση με τη διοίκηση του Δήμου. Η ανακοίνωση, έχει ως εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΤΑ
&  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 
ΝΟΜΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη  27-3-2015

Κάνουμε γνωστό στους συναδέλφους μας του Δήμου Θερμαϊκού ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Διοίκησης του Δήμου με θέμα την Καθαριότητα. Στη  σύσκεψη αυτή δεν καλέστηκε ο Σύλλογός μας, παρά μόνο ο τοπικός σύλλογος. Η  Διοίκηση του Δήμου μας γνωρίζει από παλιά για τις θέσεις μας και τις απόψεις μας  για τη μη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και αυτός είναι ο λόγος  της μη πρόσκλησής μας.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Διοίκηση έβαλε το ζήτημα της  ανάθεσης αποκομιδής των απορριμμάτων  σε  ιδιώτη για δύο χρόνια. Σε ερώτηση  που έγινε από Δημοτικό Σύμβουλο, η Διοίκηση απάντησε ότι έχει και την προφορική 
συναίνεση του τοπικού συλλόγου εργαζομένων.  
Αυτό σημαίνει εργοδοτικός συνδικαλισμός!!!
Ο ρόλος του τοπικού συλλόγου είναι συναινετικός με τη Διοίκηση του Δήμου!!!  

Άλλωστε, για το «ταγκό» χρειάζονται πάντα δύο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.