Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Θερμαϊκός:Πολίτες διεκδικούν αποζημιώσεις για ζημιές από λακκούβες

Την καταβολή αποζημιώσεων χιλιάδων ευρώ, καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού στη συνεδρίασή της αύριο Δευτέρα, για τις ζημιές που υπέστησαν, από πτώση σε λακκούβες, πολλά Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα πολιτών, ακόμη και ένα… φορτηγό εκκένωσης βόθρων!

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» επισήμαναν την έκταση, λόγω κακοτεχνιών, του προβλήματος με τις λακκούβες, που καθιστούν το δήμο Θερμαϊκού ως … «Πρωτεύουσα της λακκούβας». Η διοίκηση Μαυρομάτη, αντί να δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει τάχιστα στην επισκευή των κατεστραμμένων δρόμων, επιχείρησε δια του αντιδημάρχου «Καθημερινότητας» να αμφισβητήσει την έκταση του προβλήματος, αλλά ακόμη και ότι υπάρχουν λακκούβες.
Δίνουμε στη συνέχεια ένα μικρό κατάλογο των πολιτών που με αιτήσεις και την υποβολή εκθέσεων της Τροχαίας Θέρμης, αλλά και τα νόμιμα παραστατικά ζητούν αποζημίωση από το δήμο Θερμαϊκού για τις ζημιές στα αυτοκίνητά τους από την πτώση σε λακκούβες:
-Καγκάκης Γεώργιος, φορτηγό αυτοκίνητο εκκένωσης βόθρων με αριθμό κυκλοφορίας ΝΧΥ 1600. Διεκδικεί 1962,83 ευρώ για ζημιά που υπέστη όταν το όχημά του έπεσε σε φρεάτιο αποχέτευσης κατόπιν υποχώρησης του οδοστρώματος στη Δημοτική Αγορά Επανομής.
-Χατζηχριστοφής Κωνσταντίνος. Απαιτεί 198 ευρώ για ζημιά στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του ΝΗΚ 8826 λόγω τεράστιας λακκούβας του δρόμου από Επανομή προς Πλαγιάρι.
-Γκιόκα Ελένη. Ζητάει 403,87 ευρώ για ζημιά στο ΙΧ αυτοκίνητό της ΕΕΝ 5773 λόγω πτώσης σε λακκούβα στο δρόμο Επανομής-Ν.Ηράκλειας
-Κοντοδιός Ηρακλής. Υπέβαλε δικαιολογητικά διεκδικώντας 1305 ευρώ για την καταστροφή της κρεμαγιέρας και των ελαστικών του με αριθ. Κυκλοφορίας ΙΕΑ 707 αυτοκινήτου του, όταν αυτό έπαθε ζημιά από πτώση σε λακκούβα στην οδό Σκρά 5
-Μποσταντζόγλου Ιωάννης. Διεκδικεί 136,90 ευρώ για τη ζημιά στο Ι.Χ. όχημά του ΙΚΙ7839 από πτώση σε λακκούβα στο δρόμο Επανομής-Ν.Ηράκλειας
-Τομαζαρίδου Αναστασία. Απαιτεί το ποσό των 70,71 ευρώ για ζημιά από πτώση του ΥΧΙ 1331 ΙΧ αυτοκινήτου της σε λακκούβα μήκους 1 μέτρου και βάθους 15 εκατ. Στο ύψος της VILLA KIZA
-Ντελή Αικατερίνη. Ζητάει το ποσό των 248, 30 ευρώ για βλάβη στο ΝΗΧ 8053 όχημά της όταν αυτό έπεσε σε λακκούβα στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου της Επανομής
-Σωτήρκου Αλεξάνδρα. Διεκδικεί αποζημίωση για την καταστροφή των ελαστικών του αυτοκινήτου της με αριθμό κυκλοφορίας ΝΙΝ 6371 από πτώση σε λακκούβα στην οδό από Επανομή προς Πλαγιάρι, διαμέτρου 0,80Χ 1 μέτρο με βάθος 0,50 εκατ.
-Μετερεζλής Θεόφιλος. Απαιτεί από το δήμο αποζημίωση 282,90 ευρώ (123 για ελαστικά και 159,90 για αμορτισέρ) για τη ζημιά στο ΙΧ αυτοκίνητό του ΧΥΒ 7641 από πτώση σε λακκούβα μήκους 1,5 μέτρου, πλάτους 0,60 μ. και βάθους 0,40 μ. στο δρόμο Επανομής-Ηράκλειας.
Και μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση δημότη που διεκδικεί αποζημίωση από το Δήμο Θερμαϊκού. Πρόκειται για τον κ. Νεοκλή Λαμψίδη που ζητάει 1.476 ευρώ για τις εκτεταμένες ζημιές που έπαθε το με αριθ. κυκλοφορίας ΝΗΝ 9822 αυτοκίνητό του όταν καταπλακώθηκε από πτώση δέντρου στην οδό Δημοκρατίας 103 των Νέων Επιβατών, πίσω από τη βίλλα Μπακατσέλου.   

Σημειώνεται ότι αυτές όλες, είναι περιπτώσεις ζημιών από λακκούβες, που έρχονται σε μία μόνο συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, χώρια τις όποιες αιτήσεις εξετάστηκαν μέχρι τώρα στις προηγούμενες συνεδριάσεις και όσες πιθανό ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.