Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη διοργανώνει η Πρωτοβουλία για την προετοιμασία της κινητοποίησης σχετικά με το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας

Σύσκεψη φορέων και ενεργών πολιτών, διοργανώνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης της Παρασκευής 3 Απριλίου στις 11 πμ έξω από το Δημαρχείο Θερμαϊκού, με αίτημα να σταματήσει  η περαιτέρω υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας.

Η σύσκεψη, θα γίνει την Τετάρτη 1η Απριλίου στις 7 μμ στα γραφεία της Πρωτοβουλίας, Ησιόδου 2 & Ξενίου Διός στην Περαία.
Στην ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε προς τους φορείς, η Πρωτοβουλία σημειώνει μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

«Αγαπητοί συμπολίτες μας, εκπρόσωποι φορέων, ενεργοί πολίτες,
Σας καλούμε σε σύσκεψη
Η σύσκεψη φορέων και ενεργών πολιτών
Δυο λόγια για την κατάσταση που επιβάλλει την παρουσία σας στην σύσκεψη:
Ως Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού λάβαμε την πρωτοβουλία αντίστασης στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της μοναδικής κρατικής κοινωνικής δομής υγείας του Δήμου μας.
Τα τελευταία μνημονιακά χρόνια παρατηρούμε την μεθοδευμένη υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΚΥ που άμεση επίπτωση έχει στην προσφερόμενη δωρεάν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη προς τους κατοίκους της περιοχής μας.
Η υποστελέχωση κύρια αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τις υπηρεσίες υποστήριξης όπως το προσωπικό καθαριότητας.
Έχει πλέον φτάσει στο σημείο να μην υπάρχει ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ (με 4 κενές θέσεις), να μην υφίσταται κάλυψη (έστω ως επισκέπτη) ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ, ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥ, ΩΡΛ, ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ και άλλων ειδικοτήτων.
Επίσης σημαντική είναι η ελλειμματική (αποσπασματική - περιοδική) καθαριότητα των χώρων του ΚΥ, αφού δεν υπάρχει προσωπικό και οι ανάγκες καλύπτονται με 4ωρη απασχόληση (εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών) από μεταφερόμενο προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου από το νοσοκομείο Αγίου Παύλου.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα προσφυγής σε ιδιώτες γιατρούς (με το αντίστοιχο τίμημα, αφού δεν υπάρχουν Παιδίατροι ούτε συμβεβλημμένοι στο ΠΕΔΥ) τόσο για περιπτώσεις ασθενειών αλλά και για τις απαραίτητες κάθε 2 χρόνια βεβαιώσεις υγείας των μαθητών έχουν σοβαρό αντίκτυπο στα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά των οικογενειών του Δήμου μας.
Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση από την άμεση πίεση προς τους υπευθύνους ώστε να δώσουν ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού  οργανώνει την Παρασκευή 3 Απριλίου την κινητοποίηση, ως πρώτη αντίδραση αφύπνισης και αγώνα με στόχο την άμεση κάλυψη των βασικών ιατρικών κενών στο ΚΥ και ιδιαίτερα της απαραίτητης και αναγκαίας κάλυψης των θέσεων Παιδιάτρων, Μικροβιολόγου, Ακτινολόγου αλλά και παρουσίας Καρδιολόγου, ΩΡΛ, Ορθοπεδικού και θα προχωρήσει σε συμβολική ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας της λεωφόρου Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Δημαρχείου.
Παράλληλα θα επιδοθεί υπόμνημα στην 4η ΥΠΕ απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας αλλά και στον Δήμαρχο Θερμαϊκού καλώντας τον να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την δημοσιοποίηση και επίλυση του προβλήματος. 
Σας καλούμε ως εκπροσώπους των πολιτιστικών,
αθλητικών,  συλλόγων γονέων του Δήμου, τις συλλογικότητες κατοίκων αλλά και τους μεμονωμένους ενεργούς πολίτες  να σταθούμε  αντιμέτωποι με τον εφησυχασμό και την απάθεια. Να απαιτήσουμε καλύτερες συνθήκες δωρεά και δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης  για τους συμπολίτες μας και τα παιδιά μας.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/4, στις 7 μμ, στη σύσκεψη φορέων στα γραφεία της Πρωτοβουλίας και
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 11 το πρωί, στην μεγάλη κινητοποίηση μπροστά στο δημαρχείο με ολιγόλεπτη συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας της λεωφόρου Θεσσαλονίκης.

Φιλικά
η Συντονιστική Επιτροπή της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.