Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ερώτηση δύο βουλευτών ΚΚΕ για το Γυμνάσιο Μεσημερίου

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, στην οποία επισημαίνουν την αναγκαιότητα ίδρυσης Γυμνασίου στην τοπική κοινότητα Μεσημερίου του δήμου Θερμαϊκού, υπέβαλαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Α΄ Θεσσαλονίκης, Σάκης Βαρδαλής και Β΄ Θεσσαλονίκης, Ελένη Γερασιμίδου.

Όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές, η υποχρηματοδότηση της Παιδείας από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και τα ελάχιστα κονδύλια για δημιουργία σχολείων, παράλληλα με τις συγχωνεύσεις τους, δεν ανταποκρίνονται στις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Αναγκαία η ίδρυση και λειτουργία Γυμνασίου στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου του Δήμου Θερμαϊκού, Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Η έλλειψη Γυμνασίου, στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου του Δήμου Θερμαϊκού στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, ταλανίζει τους μαθητές της, που είναι αναγκασμένοι να διανύουν καθημερινά μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, ώστε να πάνε στο σχολείο τους.
Συγκεκριμένα, οι 73 μαθητές του Μεσημερίου και της ευρύτερης περιοχής, αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά, στο Γυμνάσιο της Επανομής, με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Παράλληλα όμως επιβαρύνεται παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημά των οικογενειών τους, από τις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, αφού είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και εισιτήριο μετακίνησης.
Ταυτόχρονα η ίδρυση και λειτουργία γυμνασίου στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου θα διευκόλυνε σημαντικά:
  • τους  μαθητές της ΤΚ Κάτω Σχολαρίου του Δήμου Θέρμης οι οποίοι τώρα μετακινούνται στον Τρίλοφο, σε μεγαλύτερη απόσταση απ’ ότι το Μεσημέρι, για την φοίτησή τους στο Β΄ Γυμνάσιο Μίκρας.
  • τους  μαθητές των ΤΚ Λακκώματος και Ν. Ηράκλειας του Δήμου Ν. Προποντίδας στην ΠΕ Χαλκιδικής, οι οποίοι μεταβαίνουν  καθημερινά στο Γυμνάσιο  της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Καλλικράτειας. Δεδομένου ότι το Λάκκωμα και η Ν. Ηράκλεια βρίσκονται σε πολύ μικρότερη απόσταση από το Μεσημέρι απ΄ ότι η Ν. Καλλικράτεια.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού για την ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου γυμνασίου.
Επειδή η υποχρηματοδότηση της Παιδείας από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και τα ελάχιστα κονδύλια για δημιουργία σχολείων, παράλληλα με τις συγχωνεύσεις τους, δεν ανταποκρίνονται στις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την ίδρυση και λειτουργία Γυμνασίου στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου του Δήμου Θερμαϊκού στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Οι Βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.