Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

«Απομάκρυνση και όχι μετεγκατάσταση των κεραιών»

«Είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη θέση της δημοτικής αρχής για τη μετεγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που δεν λύνει το πρόβλημα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Επανομής, Κώστας Λυκεσάς, μιλώντας από τηλεβόα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι μπροστά στο δημοτικό κτίριο Επανομής προκειμένου να τοποθετηθεί πανό με το σύνθημα «Μακριά οι κεραίες από τα σχολεία».

Όπως εξήγησε, αν απομακρυνθούν οι κεραίες από το σημείο που σήμερα βρίσκονται, σε μεγαλύτερη απόσταση από τον οικισμό της Επανομής, τότε οι εταιρίες θα αυξήσουν την ένταση της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας,  οπότε θα παραμείνει το ίδιο πρόβλημα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και όλους τους κατοίκους.
«Γιαυτό και ζητάμε να ισχύσει ότι συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου:
Πολλές μικρές κεραίες, ώστε η ακτινοβολία να είναι σε πολύ χαμηλά, αβλαβή επίπεδα», είπε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Επανομής. Για να προσθέσει ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, να για να μην υποβληθούν σε πρόσθετες δαπάνες και να μη μειώσουν τα τεράστια υπερκέρδη τους, προσπαθούν να καλύψουν τεράστιες περιοχές με ελάχιστες κεραίες, γιαυτό και η εκπεμπόμενη ακτινοβολία είναι σε εξοντωτικά επίπεδα.
Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Επανομής κάλεσε τη δημοτική αρχή να σταθεί διεκδικητικά, με κινηματικούς όρους, όπως είπε, απέναντι στο πρόβλημα, το οποίο δεν λύνεται μόνο με διαβουλεύσεις με τις εταιρίες, όταν μάλιστα στις συζητήσεις αυτές δεν προσκαλούνται και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.