Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Την ίδρυση Γυμνασίου στο Μεσημέρι, ζητά ο δήμος Θερμαϊκού

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, εισηγήθηκε προς το υπουργείο Παιδείας την έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία Γυμνασίου στο Μεσημέρι, καθώς υπάρχει χαρακτηρισμένο οικόπεδο και ολοκληρωμένες μελέτες.

Το νέο Γυμνάσιο, θα μπορεί να εξυπηρετεί όχι μόνο τους μαθητές από το Μεσημέρι, οι οποίοι σήμερα μετακινούνται για να φοιτήσουν στην Επανομή, αλλά επίσης και από το Κάτω Σχολάρι του δήμου Θέρμης, οι οποίοι μεταβαίνουν στον Τρίλοφο για τη φοίτησή τους στο εκεί Γυμνάσιο (2οΓυμνάσιο Μίκρας).
Επίσης, στο  νέο γυμνάσιο θα μπορέσουν να φοιτήσουν και οι μαθητές που διαμένουν στο Λάκκωμα και τη Νέα Ηράκλεια, οι οποίοι μεταβαίνουν καθημερινά στο Γυμνάσιο Ν. Καλλικράτειας, διανύοντας πολύ μεγαλύτερη απόσταση.
Σημειώνεται ότι τη σύμφωνη γνώμη τους στην ίδρυση γυμνασίου στο Μεσημέρι παρέχουν με αποφάσεις τους οι Τοπικές Κοινότητες Μεσημερίου και Κάτω Σχολαρίου, καθώς και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Θερμαϊκού.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επισήμανε την πολυετή καθυστέρηση που υπήρξε στην επίλυση αυτού του απόλυτα δίκαιου και λογικού αιτήματος των κατοίκων του Μεσημερίου για την ανέγερση σχολικού κτιρίου, προκειμένου να στεγαστεί το Γυμνάσιο, ώστε να σταματήσει επιτέλους η αφάνταστη ταλαιπωρία των μαθητών, αλλά και οι κίνδυνοι που διατρέχουν κατά τη μεταφορά τους στην Επανομή.  Υπογράμμισε δε ότι θα πρέπει η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να πιέσει φορτικά τους αρμόδιους, προκειμένου να επισπευστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και η χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου Γυμνασίου.

Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης ανέφερε: «Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού έχει πολύ υψηλά στις προτεραιότητες την ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών στην περιοχή μας. Η ίδρυση Γυμνασίου στο Μεσημέρι εξυπηρετεί πολλούς μαθητές, οι οποίοι σήμερα χάνουν πολύ χρόνο για τις μετακινήσεις τους, ενώ αναμφίβολα αφενός αποσυμφόρησε χώρους στο Γυμνάσιο Επανομής που σήμερα ασφυκτιά και αφετέρου βελτιώνει την ποιότητα των σπουδών τους. Επιπλέον ενισχύει την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα και απόλυτα ρεαλιστικό σχέδιο που προωθούμε προς την Πολιτεία, η οποία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει ποιοτικές συνθήκες για τη φοίτηση των παιδιών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.