Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Οργή λαού κατά της ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη

Κατά της της υποκρισίας κατεβαίνουν ξανά στους δρόμους πολίτες απ' όλη την Ευρώπη. Έχουν συγκεντρωθεί στην Φρανκφούρτη λίγο πριν τα εγκαίνια του νέου πολυτελέστατου "σπιτιού" της ΕΚΤ, για να διαμαρτυρηθούν για την υποκρισία των πολιτικών και των τραπεζιτών και όλων εκείνων που γονατίζουν τους λαούς της Ευρώπης με τη λιτότητα. 

Τα μέτρα ασφαλείας είναι απίστευτα, με ολόκληρα τείχη να έχουν υψωθεί σε μεγάλη περίμετρο γύρω από τα κεντρικά της ΕΚΤ, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί, ελικόπτερα ακόμα και στρατιώτες βρίσκονται επί ποδός αν τα επεισόδια ξεφύγουν.
Στην πόλη και στη μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας, οι διοργανωτές του κινήματος Blockupy περιμένουν περισσότερους από 10.000 πολίτες, ανάμεσά τους 800 αναμένονται από το Βερολίνο με ειδικά ναυλωμένο τρένο. Εξήντα λεωφορεία προερχόμενα από 39 ευρωπαϊκές πόλεις κατευθύνονται στην Φρανκφούρτη.

Εικόνες που έχουμε δει στην Αθήνα, στη Ρώμη, στη Μαδρίτη, τώρα και στη Φρανκφούρτη, κοντά στους Δίδυμους Ουρανοξύστες, τα πολυτελέστατα κτίρια όπου θα φιλοξενηθούν τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
Κτίρια εντυπωσιακά και χλιδάτα, που φτιάχτηκαν σε καιρό κρίσης και κόστισαν 1,3 δισ. ευρώ ενώ ο Μάριο Ντράγκι και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΚΤ δίνουν με το σταγονόμετρο λεφτά για ρευστότητα στην Ελλάδα, στραγγαλίζοντάς την και εκβιάζοντάς την να... χορέψει τους ρυθμούς των δανειστών. 
Νωρίτερα, η Φρανκφούρτη έμοιαζε με κόλαση επί της Γης! Φωτιές, καπνοί, πετροπόλεμος, σπασμένες βιτρίνες και αντλίες νερού κατά διαδηλωτών. Τα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το πρωί. Οι διαδηλωτές έκαψαν περιπολικά, πήραν "πολεμοφόδια" από κοντινό εργοτάξιο και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. 
Στόχος επιθέσεων έγινε και το δημαρχείο της πόλης. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους γύρω δρόμους και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές.

Στην περιοχή της παλιάς όπερας της Φρανκφούρτης, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, ένας από τους οποίους τραυματίσθηκε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Κάδοι απορριμμάτων και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.