Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι για το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με σκοπό την εξεύρεση λύσης για το ζήτημα της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι διοικήσεις των σωματείων των εργαζομένων, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση, που έγινε παρουσία του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, το θέμα του Μετρό αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015. Στη συνεδρίαση θα πάρουν το λόγο οι εργαζόμενοι και το ΕΚΘ, ενώ θα προσκληθούν οι βουλευτές του νομού και οι φορείς της πόλης. Όπως δεσμεύτηκε ο κ. Μπουτάρης ενώπιον εργαζομένων και προέδρου ΕΚΘ, θα αποστείλει άμεσα αίτημα για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο έργο που έχει βαλτώσει και καλεί την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό των εργαζομένων από την Αττικό Μετρό Α.Ε.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΥ «Τα χρονικά περιθώρια της Θεσσαλονίκης, των εργαζομένων και των πολιτών έχουν στερέψει. Δεν θα επιτρέψουμε το έργο του Μετρό της πόλης, που έχει αναδειχτεί σε εθνικό ζήτημα, να πεταχτεί και να συνθλιβεί στις «μυλόπετρες» κυβέρνησης, διοίκησης της Αττικό Μετρό και κοινοπραξίας. Δεν θα επιτρέψουμε ένα έργο πνοής για την πόλη να μετατραπεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Θεσσαλονίκη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.