Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Αναστολή πολεοδόμησης και πάγωμα της εισφοράς ζητά από τη δημοτική αρχή η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

Tην αναστολή της πολεοδόμησης στις επεκτάσεις των οικισμών της Αγίας Τριάδας και των Νέων Επιβατών, το πάγωμα  της εξοντωτικής εισφοράς που καλούνται  να πληρώσουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καθώς και τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία με τη βοήθεια νομικών, θα εξετάσει σε βάθος το θέμα, ζητά η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε στο δήμαρχο Θερμαϊκού.

Όπως επισημαίνει η «Συμπολιτεία», στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης και γνωρίζοντας την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί από τους συμπολίτες μας, υπάρχει αντικειμενική αδυναμία πληρωμής της εισφοράς σε χρήμα για τη συνέχιση αλλά και την υλοποίηση της εν λόγω μελέτης, της οποίας η σύμβαση υπογράφηκε το 2008, σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, και με αντικειμενικές αξίες που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές που ισχύουν σήμερα.
Ακόμη η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» διαβλέπει την απόγνωση των συνδημοτών μας, όταν θα κληθούν να πληρώσουν κάποια στιγμή τεράστια ποσά στην εφορία, ως φόρο ακίνητης περιουσίας, για αγροτεμάχια που θα έχουν γίνει οικόπεδα.

H ερώτηση-πρόταση
Αναλυτικά η επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε η «Συμπολιτεία» έχει ως εξής:

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού»
Επείγουσα ερώτηση   
Προς  τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Ι.Μαυρομάτη  

κύριε δήμαρχε,
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Μαρτίου 2015,  εγκρίνατε την εναρμόνιση των πολεοδομικών διατάξεων προς το νέο σύστημα χωρικού  σχεδιασμού που ορίζει ο Ν. 4269/2014,  στην υπό εκπόνηση μελέτη με τίτλο «Κτηματογράφησης – Πολεοδόμησης και Πράξης Εφαρμογής στις περιοχές α) του εγκεκριμένου σχεδίου της Άνω Περαίας β) της επέκτασης της Άνω Περαίας, γ) του Εγκεκριμένου Σχεδίου των Άνω Ν. Επιβατών, δ) της επέκτασης των Άνω Ν. Επιβατών και ε) της επέκτασης του οικισμού Αγίας Τριάδος».
Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, γνωρίζοντας την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί από τους συμπολίτες μας, πιστεύουμε ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία πληρωμής της εισφοράς σε χρήμα για τη συνέχιση αλλά και την υλοποίηση της εν λόγω μελέτης, της οποίας η σύμβαση υπογράφηκε το 2008, σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, και με αντικειμενικές αξίες που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές που ισχύουν σήμερα.
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε «μάντεις κακών», οφείλουμε να σκεφτούμε την απόγνωση των συνδημοτών μας, όταν θα κληθούν να πληρώσουν κάποια στιγμή στην εφορία, φόρο ακίνητης περιουσίας για αγροτεμάχια που θα έχουν γίνει οικόπεδα.
Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία με τη βοήθεια νομικών που θα είναι γνώστες του θέματος, θα εξετάσουν τη δυνατότητα αναστολής της πολεοδόμησης της επέκτασης του οικισμού της Αγ. Τριάδας και των Άνω Ν. Επιβατών.
                                                                            Σπύρος Κουζινόπουλος

                                                            Επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.