Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Διάβημα στη Γερμανία για τις προσβλητικές δηλώσεις Σόϊμπλε

Σε διάβημα προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για τις προσβλητικές αναφορές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, προέβη ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Βερολίνο, μετά από σχετική εντολή του υπουργείου Εξωτερικών.

Με το διάβημα εκφράζεται η δυσαρέσκεια της Αθήνας για τους «προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» που διατύπωσε ο κ. Σόιμπλε για το πρόσωπο του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.
Σε συνέντευξή του χθες στο Mega, και ερωτηθείς για τις επίμαχες δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βαρουφάκης δεν θέλησε να πάρει θέση. Αναφέρθηκε πάντως στη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε, στην οποία ο Γερμανός υπουργός τού είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης για να του απαντήσει ο κ. Βαρουφάκης: «Ξέρω πως δεν την είχα, αλλά θέλω να έχω του ελληνικού λαού».

Ο ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ακόμη ότι «γενικότερα, έχουν κακομάθει πολλοί από τους εταίρους μας» καθώς «έχουν συνηθίσει μία σειρά υπουργών που κάθονταν στην ουρά έξω από τα γραφεία της τρόικας». «Έχουν συνηθίσει να λένε "Forget it Γιάννης, Κώστας, Κυριάκος" και εκείνοι να το ξεχνούν. Καταλαβαίνω τώρα τη δυσαρέσκειά τους, αλλά θα το συνηθίσουν», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.