Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Φωτομοντάζ Spiegel: Η Μέρκελ ως...Ναζί στην Ακρόπολη!

Αίσθηση προκαλεί το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο, στο οποίο με μοντάζ, φιγουράρει η Άνγκελα Μέρκελ ανάμεσα σε ναζί αξιωματικούς μπροστά στην Ακρόπολη, στην κατεχόμενη Αθήνα.

«Πώς οι ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη» είναι ο τίτλος του θέματος. «To τέταρτο Ράιχ» αναφέρεται στο άρθρο, ενώ στην εισαγωγή υπάρχει μια ζωγραφιά σε τοίχο με την Μέρκελ να φέρει μουστάκι.
«Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρα ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο» σημειώνεται στο κείμενο.

Το κείμενο ξεκινά με την εικόνα του Μανώλη Γλέζου: «Κάθεται στο γραφείο του στις Βρυξέλλεις, στο κτίριο Βίλι Μπραντ, στον τρίτο όροφο και μιλάει για τη μάχη του εναντίον των Ναζί και τον αγώνα του εναντίον των Γερμανών του σήμερα. Ασπρα μαλλιά, με μια αγριάδα και τόλμη ενός παλαιού Τσε Γκεβάρα, στο ζαρωμένο πρόσωπό του τα ίχνη ενός ευρωπαϊκού αιώνα είναι εμφανή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.